Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Január 28. 09:27, hétfő | Helyi sport

Környén folytatódott a Sváb-kupa

Környén folytatódott a Sváb-kupa

Január 19-én Várgesztesen indult útjára a 11. sorozatát kezdő Sváb-kupa elnevezésű teremlabdarúgó-torna

A kezdeményezést annak idején Pillman Ferenc, a Várgesztesi Sport és Faluvédő Egyesület elnöke hívta életre négy település, Gesztes, Vértessomló, Környe és Kecskéd részvételével. Jó ideig csak a felnőttek rúgták a bőrt, tavaly először azonban az U12-es utánpótlás csapatokat is „hadra fogták”, így az idei szezon fordulóinak délelőtti óráiban már hagyományosan a gyerekeké a főszerep.


A második találkozónak szombaton a környei általános iskola adott otthont, ám úgy tűnik, a hazai pálya ezúttal nem kedvezett, a falubeli együttes a negyedik helyen végzett. A vendéglátók a kecskédi és vértessomlói csapattól is vereséget szenvedtek, s csupán az Oroszlánnyal sikerült egalizálniuk, ám az 1-1-es döntetlen értékét emeli, hogy a bányászváros gyerkőcei 7 ponttal magabiztosan szerezték meg a forduló első helyét. Sokáig kérdéses volt, hogy a Kecskéd, vagy a Vértessomló térhet-e haza a második helyezéssel, hiszen mindkét csapat 4-4 pontot szerzett, s végül a több lőtt gól alapján a somlóiak dicsekedhettek el otthon a képzeletbeli ezüstéremmel.
Azt persze még nem tudni, hogy a valós érmek kikhez jutnak majd, hiszen további fordulók várnak a fiatalokra, s természetesen a „nagyokra” is.
Ezúttal délután a felnőttek az egy héttel korábbihoz képest meglehetősen gyakran rezgették a hálókat, bár épp a Környe-Várgesztes nyitómérkőzés „kilógott a sorból” a házgazdák 3-0-s győzelmével. Azt követően a kecskédiek hetet rúgtak a somlóiaknak, míg csak egyet kaptak, a két szomszédvár, Vértessomló és Várgesztes összecsapása 6-0-s somlói, a Környe – Kecskéd mérkőzés 5-1-es kecskédi, a Kecskéd – Várgesztes meccs 6-1-es kecskédi győzelemmel zárult, míg legvégül a házigazdák a Vértessomlót 5-2-re múlták felül.


Az eredmények alapján a forduló legjobbja a Kecskéd lett, második helyen végzett a Környe, harmadikon a Vértessomló, míg negyediken a Várgesztes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.