Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 13. 13:10, péntek | Helyi

Közel százmilliós útfelújítások

Közel százmilliós útfelújítások

Az útfelújításokkal egyidejűleg megtörténik a közműszerelvények szintbe helyezése is. A most kezdődő munkálatokat várhatóan októberben fejeződnek be.

A beruházások összköltsége 98,6 millió forint – mondta el többek között a fácánoskerti helyszínen Schmidt Csaba polgármester, aki Dr. Kancz Csaba alpolgármesterrel közösen tartott tájékoztatót.

A fácánoskerti beruházás során megerősítik a burkolatot, illetve rendbe hozzák a megsüllyedt útpadkát. Az alsógallai Gödöri dűlőben az autópálya felüljárótól lefelé - a 2010-ben felújított szakasz folytatásaként – 170 méter hosszan egyrétegű burkolaterősítésre kerül sor. Az újvárosi Kodály téren, az orvosi rendelő mögött 200 méteren korszerűsítik a burkolatot. A kertvárosi Gerecse utca felújítása az Alkotmány út és a Hadsereg út között 300 méteren valósul meg. A beruházás folyamán rendezik az útpadkát, egyrétegben aszfaltozzák az útburkolatot, valamint felfestik a burkolati jeleket, és megerősítik az Alkotmány utcai csomópontban az útalapot. A bánhidai Kossuth utca burkolatának felújítása a Dankó Pista utcától mintegy 90 méter hosszban valósul meg. Az újvárosi Köztársaság úton megközelítőleg 580 méteren - a Jedlik Ányos úttól a Jubileum park melletti buszmegállóig – a buszöböllel együtt felújítják a külső sáv burkolatát. Ugyanitt a Shell benzinkút melletti külső sáv 75 méter hosszan bazaltbeton burkolatot kap, valamint a burkolati jeleket is újra festik. A bánhidai Kökörcsin utcában 120 méter hosszan újítják fel az aszfaltburkolatot. Az óvárosi Ságvári úton az Olimpikon út és a stadion főbejárata közötti útszakaszon a külső forgalmi sávot 500 méter hosszan újítják fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.