Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Január 21. 12:58, hétfő | Helyi

Közösen kakaóztak az ovisok

Közösen kakaóztak az ovisok

A Micimackó Óvoda, közel tíz éve élvezheti Helmut Hofmann támogatását, amelynek köszönhetően most „Kakaó partira” hívták székhely intézményük, a Kodály Zoltán Óvoda nagycsoportosait.

Helmut Hofman hosszú évek óta támogatja a Micimackó Óvodát, ahol 139 kisgyermek tölti „dolgos” hétköznapjait. A németországi férfi minden karácsonyt megelőző időszakban meglátogatja az apró mentoráltjait és sosem érkezik üres kézzel, ám idén, januárban is visszatért és újabb ajándékokkal lepte meg az intézményt, amelyben nagy mennyiségű kakaó és mogyorókrém is volt. Az óvoda pedagógusai úgy gondolták, ez egy remek alkalom, hogy a Kodály Zoltán Óvoda nagycsoportosait vendégül lássák egy vidám kakaópartira és együtt élvezzék „Helmut bácsi” – ahogyan a Micimackós gyerekek hívják - nagylelkű támogatását. Az óvónénik bábelőadással kedveskedtek az apróságoknak, akiket elvarázsolt Holle anyó története, lévén odakint szakadt a hó. Ezt követően kezdődhetett a parti, ahol minden kisbögre kakaóval telt meg és pillanatok alatt eltűntek a mogyorókrémes kalácsszeletek. Az evés-ivást egy kis tánccal mozogták le, majd az ovi udvarán lévő dombon szánkóztak a testvérintézmény kisgyermekei, amíg a busz érkezését várták. Sok színes élménnyel gazdagodva és kellemesen elfáradva térhettek vissza óvodájukba a gyerekek.

A németországi „jótevő” – Helmut Hofmann - látogatásai során rendszerint gondosan becsomagolt dobozokkal megtömött kisbusszal érkezik, ami telis-tele van különböző játékokkal, tisztítóeszközökkel és különféle tartós élelmiszerekkel. Helmut Hofmann a Frankfurti repülőtéren dolgozik, ahol egész évben gyűjtik az adományokat, a hazánkban is jól ismert „cipősdoboz” akcióval. A sok évvel ezelőtt indult program, mára már úgy kinőtte magát Németországban, hogy „Helmut bácsi” több térségbeli intézmény mellett, már Erdélybe is szállít az adományokból. 2012-ben is hihetetlen sok ajándékot kapott az óvoda, amiből a csoportokban fejleszthették a játszóeszközöket, valamint minden kisgyermek egy kisebb ajándékcsomaggal térhetett haza a téli szünetre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.