Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Szeptember 29. 09:25, hétfő | Bulvár
Forrás: fullank.com/

Kuba berágott egy parfüm miatt

Kuba berágott egy parfüm miatt

Betiltották a Che Guevara parfümöt.

A kubai minisztertanács közleményben ítélte el a LABIOFAM üzleti fogását, amely szerint az állami cég Ernesto és Hugo márkanévvel Ernesto Che Guevara és Hugo Chávez emlékére – parfümöt dob a hazai és külföldi piacra.

"Az ilyen természetű kezdeményezést sem népünk, sem a kormány soha nem fogadja el. A szimbólumok tegnap, ma és örökre szentek és sérthetetlenek. Ezért a súlyos hibáért a megfelelő fegyelmi intézkedések elrendelésére kerül sor" – olvasható a Granma központi pártlapban is közzétett közlemény.

Az állásfoglalás szerint a történteket már megvitatták a cég vezetőségével, a parfümöket egyébként még nem regisztrálták és kereskedelmi forgalmazása sem kezdődött el. A minisztertanács végrehajtó bizottságának közleménye kitér az AP amerikai hírügynökség által felvetett kérdésre is, hogy is, hogy vajon Guevara és Chávez családtagjai hozzájárultak-e a név felhasználására ilyen célra.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.