Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 04. 11:51, szerda | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Labdarúgó-osztályba toboroznak gyerekeket

Labdarúgó-osztályba toboroznak gyerekeket

Labdarúgó-osztály indítását tervezik a Sárberki Általános Iskolában. Az intézmény vezetője ennek kapcsán szülői értekezletet hívott össze, ahol a programról tájékoztatta a nagy számban megjelent érdeklődőket.

A szülői értekezleten dr. Kancz Csaba alpolgármester is részt vett, és támogatásáról biztosította az intézményt, a programmal kapcsolatban pedig kiemelte: fontos, hogy a magyar labdarúgók a tanulmányaikban jobban teljesítsenek. A Sárberki Általános Iskola garancia arra, hogy a foci mellett a tanulásra is odafigyeljenek a gyerekek – hangsúlyozta az alpolgármester. A cél az – tette hozzá -, hogy minél több tehetséges tatabányai fiatal jusson be a felnőtt labdarúgó csapatba, így számukra életpályát jelentsen a sport.
A Sárberki Iskolában sok területen folyik tehetséggondozás, az idei tanévtől már a labdarúgás is ezen területek közé tartozik – fogalmazott Krutilla Katalin, az intézmény igazgatója. A sportágak közül azért esett éppen a futballra a választás, mert ez valóban tömegeket mozgat meg Magyarországon – emelte ki az igazgató. A szülői értekezleten a tájékoztatáson túl a sportosztályba való jelentkezési igények felmérése is megtörtént, melyet a közeljövőben a Móra iskolában is megtesznek.
A fociosztály szakmai irányítója és egyben a program fő mestere az esztergomi Baranya István, aki tájékoztatójában elmondta, 7-től 35-40 éves korig életpályát jelenthet a labdarúgás a jelentkezők számára. Az osztályban a tervek szerint 16-18 gyerekkel tudnak foglalkozni, három délelőtti testnevelés óra és két délutáni edzés keretében, szombati tornamérkőzésekkel. Baranya István hangsúlyozta: a program legnagyobb erőssége, hogy szakmai, tudományos, pedagógiai és pszichológiai megalapozottsággal működik, a legfontosabb cél pedig a sikerélmény és a sporthoz való kötődés kialakítása a gyerekekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 26. 07:43, péntek | Sport

A Fehérvár hátrányból fordítva nyert Azerbajdzsánban

A Fehérvár hátrányból fordítva 2-1-re győzött csütörtökön az azeri Szumgajit vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén.