Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 26. 23:08, péntek | Helyi

Láss humorosan!

Láss humorosan!

Tóth András képzőművész életének szerves része a humor, és ennek látható elemeit - karikatúráit és szobrait – nekünk is megmutatja a Kölcsey Galéria jelenlegi kiállításán

Schmidt Csaba Polgármestera kiállítás megnyitóján elsősorban a megjelent gyerekek figyelmét hívta fel arra, milyen sok módja van az önkifejezésnek, valamint arra, hogy az emberi fantázia, a humor és a tehetség, szerteágazó művészeti stílusokat képes életre hívni. „A Kölcsey Galériába azért is jövök mindig szívesen, mert a meseillusztrációktól kezdve, az akvarelleken keresztül, különleges, neonfényben világító festményeken át, rengeteg stílus megfordult már a falakon.” – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette: rendkívül szerencsések azok a gyerekek, akik ezeket az alkotásokat nap, mint nap láthatják iskolájukban. Schmidt Csaba kihangsúlyozta a vidámság, a jó kedv szükséges az életünkben, és ehhez kiváló segítők ezek a karikatúrák is, amik akarva akaratlanul is mosolyt csalnak az arcunkra.

Tóth András alkotásait a humor, az irónia, valamint a szavakban és látásmódunkban rejlő kettősség jellemez. András a művészettel 1997-ben találkozott, egy magánéleti válságból kereste a kiutat, valamint önmagát, és részben Szász Endre szavainak köszönhetően meg is találta. Szász Endre azt mondja: „A művészet tíz százalékban tehetség , kilencven százalékban kemény munka” - ez a gondolat indította el Tóth Andrást az alkotásban. A megnyitón a művész elmondta: a kitartó munka és az elhivatottság eredményességhez vezet, hiszen ő is a „pont- pont-vesszőcske” szintről jutott el ideáig. Műveit a világ számos pontján bemutatták már, és kiemelkedő eredményeket ért el nemzetközi versenyeken is.
A kiállító intézmény vezetője beszámolt arról, hogy az iskola hetedikes és nyolcadikos tanulóit arra kérték, írják le gondolataikat a kiállításról. Ebből szemezgetve ragadta ki Dr. Bogárné Géber Zsuzsanna a következő megfogalmazást: „Tetszik, mert elgondolkodtat a szavak jelentésein.”
Amennyiben önök is szívesen gondolkoznak el a szavak különleges megközelítésén, vagy csak szeretnének mosolyogni egy picit az ősz utolsó napjain, akkor látogassanak el a Kölcsey Galéria jelenlegi kiállítására és garantáltan fülig érő szájjal fognak távozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.