Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Március 30. 10:38, péntek | Helyi

Lebukott az adószám nélküli autószerelő

Lebukott az adószám nélküli autószerelő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatósága látókörébe az elmúlt időszakban több adószám nélküli „maszekoló” került.

A „feketegazdaság” visszaszorítása és a kötelezettségüket szabályosan teljesítő adózók védelme céljából az Adóigazgatóság akcióba kezdett ezeknek az adózóknak a „kifehérítése” érdekében.
Az első ellenőrzések között az Operatív Ellenőrzési Osztály ellenőrei egy autószerelőnél folytattak vizsgálatot. A revizorok az út szélén hagyták autójukat, melynek elvontatását rendelték meg a nyugtaadás ellenőrzésének céljából.
A felkért autószerelő rögtön el is vállalta a megrendelt szolgáltatást, azonban a vontatás befejezését követően a kért összegről semmilyen bizonylatot nem állított ki a fizetéskor.
Ezután az ellenőrök felfedték magukat és megállapították, hogy az autószerelő nem csak a nyugtaadási kötelezettségét mulasztotta el, hanem (előzetes információiknak megfelelőn) tevékenységét is „elfelejtette” bejelenteni az adóhatósághoz és az okmányirodába, azaz adószám nélkül végezte azt.
A magánszemély 200000 forintig terjedő mulasztási bírság kiszabására számíthat.
Az Adóigazgatóság a jövőben is folytatja az ilyen és hasonló típusú ellenőrzéseket, fokozottan ellenőrzi a szolgáltatási szektorban működőket és az ingatlan bérbeadókat a gazdasági élet „fehérítése” és a tisztességes adózók védelme érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t