Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Szeptember 14. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Legyen más a szenvedélyed!

Legyen más a szenvedélyed!

A Földi Imre Sportcsarnokban rendezték meg a „Legyen más a szenvedélyed! „ elnevezésű európai uniós projekt tatabányai roadshowját.

A sajtótájékoztatón részt vett Schmidt Csaba polgármester, Kis Norbert Sportért felelős helyettes államtitkár, dr. Garamvölgyi László a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója és Várkonyi Attila a rendezvény házigazdája is.Tatabánya egy igazi sportváros, és mi a program keretein belül a sportolás szépségeit szeretnénk bemutatni a fiataloknak, így kínálva egy másik alternatívát a drog- és alkoholfogyasztással szemben – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: ezen kívül meg szeretnék mutatni azt is, hogy ha valaki ezt igazi szenvedéllyel, odaadással űzi, legyen szó a sport bármelyik területéről, micsoda kapuk nyílhatnak meg előtte; egy egészségesebb, szebb élet és jövő részese lehet. Nagyon fontosnak tartom ezt a kezdeményezést, és remélem, hogy városunk érvről évre egyik házigazdája lehet ennek a különleges projektnek – emelte ki Schmidt Csaba. A „Legyem más a szenvedélyed!” kampány egy olyan gondolat mentén született meg, ahol azokkal a fiatalokkal foglalkozunk, akik valamilyen káros szenvedéllyel bírnak az életben, és a legtöbb esetben szeretnének megszabadulni ezektől a szenvedélyektől. A társadalom és a kormány legfontosabb feladata, hogy ebben segítséget nyújtson, amennyire csak lehet. A megelőzésnek, prevencióknak több útja van, de talán a legjobb a pozitív szemlélet átadása – emelte ki a sportért helyettes államtitkár. A sajtótájékoztató és a hivatalos megnyitó után a Thalia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény továbbképzős évfolyamának táncosai adták elő műsorukat a nagyszámú érdeklődőknek, majd ismert sportolók szólaltak fel, a fiatalok találkozhattak többek között Szekeres Pál olimpiai bronzérmes és paraolimpiai bajnok vívóval is. Ezek után a Csillagszemű Táncegyüttes bemutatójára és az Annibal Cannibals koncertjére is sor került. Az új Nemzeti Drogellenes Stratégia értékközvetítésének középpontjában a tiszta tudat, a józanság fontossága, az egészséges életmód kultúrája, az informálás, valamint az ellátás/felépülés-központú szemléletmód és a közösségi részvétel jelentősége áll. Ennek az üzenetnek az egyik fő hordozója a 2014. március végén indult TÁMOP 5.2.9 – „Legyen más a szenvedélyed!” európai uniós finanszírozású kiemelt projekt, melynek elsődleges célja a fiatalok segítése, hogy droghasználat helyett másban leljenek célt és örömöt. A roadshow célja, hogy az érdeklődők a maradandó élményeken túl hasznos tudást is szerezhessenek a megelőzéssel és a droghasználat veszélyeivel kapcsolatban. Az országos roadshow keretében a fiatalok olyan ismert, sikeres emberekkel, valamint szakemberekkel találkozhatnak, akik személyes példájukon keresztül utat mutatva képviselik majd a drogmentes, boldog élet lehetőségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.