Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2015. Január 14. 08:25, szerda | Helyi
Forrás: www.police.hu

Lenullázta a sértett bankszámláját

Lenullázta a sértett bankszámláját

Hirtelen ötlettől vezérelve követte el a bűncselekményt – állította a gyanúsított.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 27 éves tatabányai férfi ellen, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. szeptember 26-án egy kertvárosi társasház postaládájából eltulajdonította a sértett bankkártyáját, majd másnap azt a borítékot, melyben a fizetőeszközhöz tartozó PIN-kódot küldte meg a bank. Utóbbi segítségével a gyanúsított egy közeli bankautomatán keresztül pénzt vett fel.

A tatabányai nyomozók a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően azonosították a tettest és 2015. január 6-án elfogták K. Szabolcsot, aki gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy látogatóba érkezett a társasház egyik lakójához. Ekkor nyúlt bele az egyik postaládába és vett ki abból egy levelet. Miután meglátta, hogy egy új bankkártya van benne, másnap ismét ellenőrizte a levélszekrény tartalmát. Ekkor szerezte meg a plasztik fizetőeszközhöz tartozó PIN-kódot. Ezt követően egyenesen egy közeli bankautomatához ment, aktiválta a kártyát, megnézte mekkora összeg van a sértett számláján, majd lekérte a teljes tartalmat. K. Szabolcs az ellene folytatott büntetőeljárás ideje alatt szabadlábon védekezhetett. Ügyét 2015. január 12-én bíróság elé állítási javaslattal továbbította a rendőrség a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.