Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 21. 10:19, kedd | Helyi

„Lepipálták” a gyerekek a felnőtt horgászokat

„Lepipálták” a gyerekek a felnőtt horgászokat

Míg júliusban, a sörfesztivál részeként rendezett felnőtt horgászversenyre nevezőknek csupán egyharmada dicsekedhetett azzal, hogy nem maradt üresen a szákja, addig a Környei Horgász Egyesület hagyományos gyermek versenyén, szombaton megduplázódott az arány. Azaz, a csemeték szépen „lepipálták” szüleiket.
A nemes versengésre 19-en érkeztek apuval, anyuval, vagy a nagyszülőkkel reggel a környei tó partjára, s ezúttal a gyengébbik nem erőfölénybe került, hiszen tíz leány és kilenc fiú bűvölte a vizet órákon keresztül, s várta a horgászszerencsét, ami tizenhármuknak kedvezett is. A legifjabb horgász 6, míg a legidősebb 14 éves volt, mégis felnőttekre jellemző komolysággal figyelték az úszót, készítették a csalikat, s várták a fogást, ami jellemzően egy-egy törpeharcsa személyében érkezett meg. A verseny lezárásakor, a mérlegelés ideje alatt pedig két-három fiatalember szintén a felnőttekhez hasonlóan nézegette a bírák padján és mellette felsorakoztatott értékes ajándékokat, abban bízva, hogy ők lehetnek azok a jutalmazottak, akik hazavihetik.
A horgászszerencse ezúttal Bódi Bencének kedvezett leginkább, akinek összességében 1 kilónyi hal akadt a horgára, így a két legértékesebb horgászbot közül ő választhatta ki, melyikkel szeretne mostantól „vadászni” a halakra. A második helyezettnek, Kugler Milánnak sem volt oka bánkódásra, hisz ő is egy minőségi horgászbottal, a képzeletbeli dobogó harmadik helyén végző Alapi Krisztán pedig egy orsóval zárta a versenyt, s mellettük még további öt nevezőnek nyújtott át különböző horgászfelszereléseket, összességében 40 ezer forintnyi értékű ajándékot Török Mihály egyesületi elnök. Zárásként a szervezők azt is megállapíthatták, hogy az ifjú hölgyek is szépen helytálltak, hiszen a díjazott első nyolc helyezés közül négyet szereztek meg. Negyedik lett Reichnach Fanni, ötödik Fóthi Norbert, hatodik Daróczi Vivien, hetedik Aszalós Réka és nyolcadik Fóthi Lora.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.