Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Február 28. 09:47, csütörtök | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Lezárult a Fő téri projekt

Lezárult a Fő téri projekt

A tatabányai Városházán megtartották „A Fő tér és a Városközpont rehabilitációja – KDOP-3.1.1/D-09-2F-2010-0002 projekt” zárórendezvényét, ahol Schmidt Csaba polgármester számolt be a városfejlesztési programról.

A projekt célja a városközpont korszerű, vonzó építészeti együttessé alakítása volt – ismertette Schmidt Csaba. A polgármester elmondta: a csaknem másfél milliárd forintos beruházás során a Közművelődés Házától a Polgármesteri Hivatal épületéig terjedő teljes közterület korszerű, új arculatot kapott. A fejlesztések eredményeként a Fő tér egyes elemeit úgy alakították ki, hogy a városközpont környező nagy forgalmú helyeivel összekapcsolódjon, s így vonzó köz- és közösségi terek jöjjenek létre. – Az eddigi tapasztalataink azt bizonyítják, hogy ezt a célunkat elértük, több sikeres rendezvény lebonyolításán is túl vagyunk, így többek között az adventi vásáron, egy szabadtéri fotókiállításon, helyi művészeti és kulturális csoportjaink bemutatkozásán – hangsúlyozta Schmidt Csaba. A rendezvényen részt vettek a Fő téren működő intézmények, vállalkozások képviselői is, akik szintén sikeresnek minősítették a projektet.
Mint ismeretes, a projekt során a terület teljesen új térburkolatot kapott, korszerűsítették a közvilágítási rendszert, a közösségi funkciókat új utcabútorok, zenepavilon és egy pergola segítik Megújult az Árpád sétány, mélygarázs alakítottak ki, szökőkút került az áruház elé, s itt kapott helyet Árpád fejedelem szobra, Györfi Sándor szobrászművész alkotása. Megszépült az Életfa tér is, a Polgármesteri Hivatal étteremmel és kávéházzal kiegészített multifunkcionális tanácsterem épült, amely helyet ad az önkormányzat és a lakosság közötti kapcsolattartásnak, változtatható belső berendezése révén rendezvények (filmvetítések, előadások, esküvők) megtartására is alkalmas. A megújított közterületek védelmét 23 kamerás, a rendőrség épületében kialakított központi helyiségből vezérelt térfigyelő kamerarendszer szolgálja.
A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Európai Szociális Alap támogatásában valósult meg, összes elszámolható összköltsége 1 493 096 815 Ft, ebből a támogatás összege 970 591 846 Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.