Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2015. Február 02. 10:07, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Ma nyit az új kormányablak

Ma nyit az új kormányablak


Együtt vágta át a nemzeti színű szalagot az új kormányablak ünnepélyes átadóján Schmidt Csaba polgármester, L. Simon László parlamenti államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit államtitkár asszony, Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Dr. Lendvai Balázs járási hivatalvezető.
A tatabányai polgármesteri hivatal földszintjén, a volt okmányiroda helyén (Fő tér 8.) hétfőtől várják a kormányablak munkatársai az ügyfeleket, ahol 265-féle ügytípust lehet egy helyen kényelmesen, megújult környezetben elintézni.

2010 és 2014 között 71 kormányablak jött létre az országban, s a kormány tervei szerint 2015 végére ez a szám el fogja érni a 280-at. Minden járási központban szeretnének kormányablakot nyitni, hogy az állampolgárok a lakóhelyükhöz a lehető legközelebb tudják elintézni az ügyeiket, ne kelljen sokat utazniuk vagy mindenért a megyeszékhelyre menniük, és lehetőleg egy hivatalban el tudják intézni a lehető legtöbb ügyet, ne kelljen hivatalról hivatalra járniuk.

Az új helyszín minden szempontból maximálisan megfelel ezeknek a kritériumoknak, hiszen amíg a földszinten a kormányablak várja a tatabányaiakat és a járásban élőket, addig egy emelettel feljebb az önkormányzat integrált ügyfélszolgálata fogadja az ügyfeleket.

- A kormány törekedett arra, hogy a kormányablakok az országban mindenütt egységes arculatot kapjanak, ugyanakkor figyeltünk arra is, hogy lehetőleg mindenhol a helyi vállalkozók, a helyi munkaerő végezze a felújításokat – mondta L. Simon László miniszter-helyettes, aki megköszönte Schmidt Csabának, hogy Tatabánya önkormányzata a hivatal kialakításában és az átadás előkészületeiben egyaránt rendkívül együttműködő partner volt.

- Azt kívánom a tatabányai polgároknak, hogy a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban tudják itt intézni az ügyeiket, hogy mindannyian érezzék, az állam értük van, az állam őket szolgálja – zárta szavait a miniszter-helyettes.

- A történelmi gyökerekhez, a járáshoz, a megyéhez való visszatérést jelentette az Orbán-kormány 2010-ben megkezdett közigazgatási átalakítása, hiszen a korábbi időszakban mondvacsinált európai uniós érvek alapján olyan regionalizálást próbáltak ránk erőltetni a korábbi kormányzatok, amelynek semmiféle történelmi gyökerei, de közigazgatási alapjai sem voltak – hangsúlyozta Tatabánya polgármestere. - A város középpontjában nagyon régóta és hosszú ideig működött okmányiroda, amelynek a szolgáltatásait megszokták a tatabányaiak. Ezért is volt fontos számunkra, hogy megtartsuk a kormány jelenlétét a polgármesteri hivatalban, ám ehhez olyan helyszínt kellett kialakítanunk, amely méltó ahhoz a színvonalhoz, amelyet az állam nyújtani kíván a kormányablakokkal – tette hozzá Schmidt Csaba.

A városatya kiemelte, a mostani hivatal-átadó tulajdonképpen a befejezése annak az együttműködésnek, amelyet az önkormányzat a kormányhivatallal közösen valósított meg, s amelynek keretében tavaly ősszel már átadták az integrált ügyfélszolgálatot az első emeleten.

Kancz Csaba is a példaértékű összefogást emelte ki beszédében, a kormányablak előnyei közül pedig az olcsóbb és gyorsabb ügyintézést hangsúlyozta. Elmondta, az állam azt akarja, hogy növekedjen az állampolgárok komfortérzete, hogy úgy érezzék, a lehető legkevesebb időt rabolja el az életükből a hivatali ügyintézés. Ehhez természetesen egy felelősen gondolkodó, a munkáját megfelelő alázattal végző, felkészült és türelmes kormánytisztviselői karra van szükség. A kormánymegbízott szerint február másodikától szakmailag nagyon komoly tudással felvértezett kollégák várják a tatabányaiakat és a járásban élőket az új kormányablakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.