Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Szeptember 24. 09:11, szerda | Helyi

Magyar-Szlovák Üzletember Találkozó Esztergomban

Magyar-Szlovák Üzletember Találkozó Esztergomban

Magyar-Szlovák Üzletember Találkozót szervezett szeptember 23-ára a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Esztergomba, a Kamara székházába

Az eseményen Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke és Szerencsés László, a kamara elnöke köszöntötte a meghívottakat.
Szeptember 23-án délelőtt 10 órakor kezdődött a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovák Üzletember találkozója a kamara esztergomi székházában. A megjelenteket dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Szerencsés László, a kamara elnöke köszöntötte.
Völner Pál beszédében a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatokról elmondta, hogy már évek óta a magyar külpiac 4-5. helyét foglalja el a szlovák piac. Az államközi megállapodásoknak köszönhetően pedig a két ország kiemelten kezeli az egymást összekötő utak és a tömegközlekedés fejlesztését. Mindemellett az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos a két ország vállalkozói közti élő gazdasági kapcsolat, melyet az Európai Uniós tagság is alapvetően elősegít.
Popovics György emellett kiemelte a térség vállalkozói szempontjából is fontos Ister-Granum EGTC szerepét is, melynek köszönhetően egyebek mellett határon átnyúló fejlesztési projektek és kutatási programok valósulhatnak meg, melyek keretében a helyi vállalkozók is szoros együttműködésre léphetnek egymással.
Szerencsés László kitért beszédében arra, hogy a térség előnyeinek a kihasználására és szélesebb körű megismerésére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra együttműködve a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamarával létrehozta a Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamarát.
A megnyitót követően pedig több témában is előadást hallhattak a jelenlévők.
Elsőként dr. Kupcsok Lajos, a Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara társelnöke a Magyar-Szlovák kapcsolatokról tartott előadást, melyet követően Farkas Iván a Szlovákiai MKP gazdasági és régió fejlesztési alelnöke, a Baross Gábor tervet előkészítő munkacsoport vezetője mutatta be a Baross Gábor tervet.
Ezt követően Mihók Gábor, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat kassai irodavezetője a Hálózat tevékenységét és szolgáltatásait ismertette, majd Bödők Károly a Kárpát Régió Üzleti Hálózat dunaszerdahelyi irodavezetője beszélt Szlovákia gazdaságról.
Az előadások zárásaként Maknics Zoltán, Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs referense mutatta be a megye gazdasági lehetőségeit és a kamara tevékenységét.
A konferenciát végül üzleti konzultáció zárta a résztvevő vállalkozókkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.