Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 05. 14:21, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Május végére elkészül a Tata és Tatabánya közötti kerékpárút

Május végére elkészül a Tata és Tatabánya közötti kerékpárút

Nyáron már biztonságosan kerékpározhatunk Tatabánya-Tata között, a felek aláírták a kivitelezési szerződést – jelentette be dr. Kancz Csaba alpolgármester.

Az Általér-völgyében haladó kerékpárút megvalósítására Tatabánya, Vértesszőlős, Tata önkormányzata és a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége konzorciumi összefogással pályázott.

Dr. Kancz Csaba többek között elmondta, Tatabánya számára fontos, hogy megépül a kerékpárút. Örvendetesnek tartotta, hogy a beruházás megvalósítása elkezdődhet, hiszen, ahogy fogalmazott „a szerződés aláírásától számított 90 napon belül felléphetünk az utolsó lépcsőfokra is.” - Sok tatabányai érdeklődik már a kerékpárút elkészülése felől, most jó hírrel szolgálhatunk, a nyáron már birtokba vehetik - hangsúlyozta az alpolgármester. Hozzátette: ezzel a projekttel párhuzamosan a város fejleszti a belterületi kerékpárutakat is, és ennek keretén belül megépül a Gyémánt Fürdő nyári bejáratát a kertvárosi csomóponttal összekötő szakasz is. Kitért arra is, hogy százszázalékos támogatással készül el a kerékpárút. Fontosnak nevezte, hogy helyi cégek végzik a kivitelezést, s ezzel sok itt élő embernek adnak munkát. - Akkor lesz igazán sikeres ez a beruházás, ha mind a munkába járásra, mind a szabadidő hasznos eltöltésére használják majd a kerékpárutat a települések lakói – fogalmazott dr. Kancz Csaba, aki úgy vélte, hogy az Egészséges Tatabányáért Programba is jól illeszthető lesz ez a projekt.

Tata részéről Horváthy Lóránt alpolgármester, a KEMSZÖSZ elnöke, a kivitelező cégek vezetői és Vértesszőlős polgármestere, Nagy Sándor vett részt az aláíráson. A kivitelezést közbeszerzés útján az FTK Építő Kft-Vértes-út-Geotech Kft által létrehozott konzorcium nyerte el.

A projekt összköltsége 480 millió forint, amelyből a támogatási konstrukció 444 millió forint, amit a konzorcium a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) pályázatán nyert el. A kerékpárút egyébként 6,8 kilométer hosszban, 2,7 méter szélességben készül el. Az előzetes felmérések alapján naponta 2200-an kerekeznek majd a települések között. Kezdete Tatabányán a 8135.sz. közút(Rákóczi út-Lapatári út, a vége pedig Tatán a Fáklya útnál lesz. A vértesszőlősi vasútállomáshoz mintegy 400 méter hosszú bekötő ág épül. A kerékpárút javarészt az Általér bal és jobb partján halad majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.