Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 16. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Már hétszáz emberről gondoskodunk

Már hétszáz emberről gondoskodunk

Már hétszáz ember kapott fedelet a feje fölé és ellátást a városban kialakított átmeneti szálláshelyeken azok közül, akik a hó fogságába kerültek az utakon – ismertette pénteken késő este Schmidt Csaba.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a város vezetése, a polgármesteri hivatal munkatársai és a tatabányaiak mindent megtettek annak érdekében, hogy segíteni tudjanak a bajba jutottakon.

Schmidt Csaba elmondta, hogy az önkormányzat ügyeletet működtetett a problémák kezelésére, megköszönte a katasztrófavédelem munkatársainak, a rendőrségnek, a hivatal dolgozóinak és minden állampolgárnak, valamint a különböző szervezetnek a mai nap folyamán nyújtott segítséget a mentési akciókban. Külön kiemelte, hogy a Föld Imre Sportcsarnokban, a Váci, a Dózsa, az Óvárosi Általános Iskolákban, valamint a Bárdos Gimnáziumban kialakított átmeneti szállások mellett élők élelmiszerekkel, ivóvízzel és sok minden mással járultak hozzá a segítségnyújtáshoz. Az ebédet és a vacsorát a Sport Hotel étterem biztosította, az Utcai Segítő Szolgálat plédekkel, a Magyar Honvédség fekvőalkalmatosságokkal, a Vöröskereszt élelmiszerrel segített. Szólt arról is, hogy például a Városi Szabadidő Sportszövetség gyűjtést szervezett és aláhúzta: a tatabányai emberek odaadó segítségnyújtása példaértékű, az önkéntesek többsége továbbra is azon fáradozik, hogy a bajbajutott embereknek segítő kezet nyújtsanak. Megemlítette, hogy a Szőllősi Travel a fővárosba szállította az ott lakók egy részét. Az AVE Tatabánya ZRT-től kapott információ szerint az éjszaka folyamán, holnapra remélhetőleg megtisztítják a város fontosabb útjait. A Vértes Volán szándéka, hogy szombaton reggel Tatabányán a 6-os és 16-os járat kivételével minden helyi autóbusz elindul. A társaság munkatársai végigjárták a buszfordulókat, és ígéretet kaptak arra is, hogy az ipari parkban megtisztítják a bevezető utakat, a parkolókat, így nem lesz akadálya a dolgozók utaztatásának. Helyközi viszonylatban még több a tennivaló ahhoz, hogy helyreálljon a menetrend. A települések közötti utak továbbra is korlátozottan járhatók - egyrészt a hóátfúvások és lefagyások miatt, másrészt az elakadt autók akadályozzák a forgalmat. Amennyiben a két vasúti felüljáró jegesedését sikerül megszüntetni, beindulhat a Tatabánya-Tata-Komárom járat. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk: az M1-es autópálya Tata-Tatabánya-Budapest szakaszát megnyitották a forgalom előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.