Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Szeptember 15. 09:29, csütörtök | Helyi
Forrás: tatabánya

Még több lehetőség

Még több lehetőség

A kormány újabb programmal segíti a hátrányos helyzetűek munkába állását.

A kormány legújabb foglalkoztatást bővítő -„Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” címet viselő-kiemelt projektjéről tartott sajtótájékoztatót Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Vértes Agorájában.

Az államtitkár kiemelte, hogy Magyarországon az elmúlt öt évben nagyon sokat javult a foglalkoztatottság, a gazdaságilag aktívak aránya folyamatosan nő. A megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési esélyeit növeli tovább az a kormányzati program, amelynek keretében az egészségkárosodással élők képzésére nyújt támogatást. A projekt új szakképesítés megszerzését, nyelvi vagy szakmai ismeretek elsajátítását teszi ehetővé az érintettek számára. A munkaadóknak szemléletformáló tréningek szervezésére, állásbörzék, szakmai napok szervezésére biztosít forrást, valamint a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatására összesen 7.8 Milliárd forint keretből.

Bencsik János országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy mindenki egészségi állapotának, képességeinek, élethelyzetének, felkészültségének arányában vegyen részt a társadalmi javak előállításában, de mindenképpen úgy, hogy az állam az egészségkárosodásuk miatt hátrányos helyzetűek számára is biztosítson erre méltányos lehetőséget. A most induló megváltozott munkaképességűek támogatását célzó kiemelt projekt ilyen lehetőségeket nyújt mind a munkavállalóknak, mind a munkáltatóknak.

Schmidt Csaba polgármester elmondta, hogy Tatabányán két olyan dán tulajdonú cég is működik az Ipari Parkban, amelyek gyáraiban már hagyomány a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása.

Kiemelte, hogy önkormányzati szinten is szeretné kihasználni az új projekt támogatási lehetőségeit még több hátrányos helyzetű munkavállaló bevonására és jó példával szolgálni. Szeretné, ha Tatabánya önkormányzata fogyatékosbarát önkormányzattá válhatna, és nagyobb mértékben segíthetné a rászorultak visszailleszkedését a munka világába. Az intézmények közül a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló Vértes Agorája is azok közé tartozik, ahol egy ilyen kolléganő jelenleg is segíti a munkát.

Kancz Csaba kormánymegbízott arról beszélt, hogy Komárom-Esztergom Megyében a foglalkoztatottság folyamatosan javul a hátrányos helyzetűek, a csökkent munkaképességűek körében is a korábbi állami támogatási rendszerek révén. Az új program segítségével a jövőben még tovább szeretnék bővíteni a képzésekbe, tréningekbe bevontak körét és segíteni a támogatással történő elhelyezkedésüket a térségben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t