Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. December 23. 20:04, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Meggyújtották a negyedik gyertyát

Meggyújtották a negyedik gyertyát

Advent aranyvasárnapján a negyedik gyertyát is meggyújtották az Árpád téren felállított adventi koszorún.

Az evangélikus egyház énekes-verses műsorával tette ünnepibbé a tatabányaiak karácsonyi előkészületeit, majd az utolsó előtti, huszonharmadik ablakot is kinyitották a város adventi naptárán, mely ezúttal négy meggyújtott gyertyát rejtett.Az evangélikus egyház műsora előtt Páll Ákos, a Vértes Agorája terveit készítő Planbau Kft. vezetője osztotta meg ünnepi gondolatait a megjelentekkel. Hangsúlyozta, mekkora öröm számára, hogy támogathatják a város nagyszerű kezdeményezését, hisz a vásár az elmúlt öt évben színvonalas rendezvénnyé nőtte ki magát. Schermann Gábor evangélikus lelkész a gyertyagyújtásra összegyűlt tömeget szólította meg beszédében, majd felhívta a figyelmet arra, hogy napjainkban a karácsonyhoz minden anyagi javat beszerezünk, Jézusról viszont gyakran megfeledkezünk. A fellépők Lukács evangéliumából idéztek fel egy történetet, majd a versek és énekek után Páll János, a Planbau Kft. másik tagja nyitotta ki az utolsó előtti ablakot városunk adventi naptárán. Mecsei Ilona, az adventi vásárt és ablaknyitogatót szervező Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, december elseje óta közel hétszáz fellépő varázsolt karácsonyi hangulatot az Árpád térre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.