Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Január 08. 13:50, kedd | Helyi

Megjelent a Pályaválasztási Füzet

Megjelent a Pályaválasztási Füzet

„A szülőknek és a gyermekeknek a jövő szempontjából az egyik legnagyobb kihívás a pályaválasztás.

Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a kiadvány, azokkal a hasznos információkkal, amelyekkel megalapozottabbá tehető ez a fontos döntés” – fogalmazott a Pályaválasztási Tanácsadó Füzet megjelenésének fontosságáról Schmidt Csaba tatabányai polgármester. Külön kiadvány készült az általános iskolásoknak és a középiskolásoknak. Ehhez minden pályaválasztás előtt álló diák a saját iskolájában jut hozzá, s így szüleik is megkapják.

Az általános iskolásoknak szóló füzet 1800 példányban jelent meg a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás gondozásában, míg a középiskolások pályaválasztását segítő kiskönyv 1000 példányát a Tatabánya - Oroszlány Szakképzés-szervezési Társulás támogatta.

A kiadvány - a munkaerőpiac igényeihez igazodva - olyan szakirányú pályákra hívja fel a figyelmet, amelyekkel, a fiatalok nem csak megélhetésüket, de a jövőjüket és szakmai fejlődésüket is biztosíthatják Tatabányán és térségében. Mindkét kiadványban a szakmák rövid bemutatása mellett, a konkrét feladatokra, a szakképző intézmény elérhetőségeire, és a havi kereseti lehetőségekre is kitérnek, valamint bemutatják, hogy az iskolai tanulmányokat követően mely területeken lesz lehetőség elhelyezkedni az adott szakmában. Tekintve, hogy helyi kiadványokról van szó, minden oldalon találunk arra vonatkozó adatokat is, melyek azok a tatabányai cégek, amelyek foglalkoztatnak az adott szakmában embereket.

A kiadványokban megismerkedhetnek a diákok és szüleik is a „Tatabánya Hazavár” program három elemével, a Stúdium Ösztöndíjjal, a Kóta József Gyakornoki programmal és az önkormányzati bérlakáshoz jutás részleteivel, a hiányszakmában elhelyezkedő fiatalok részére. Ennek a programnak a célja, egy olyan érdekeltségi rendszer kialakítása, amelynek köszönhetően a fiatalok tanulmányaik elvégzése után Tatabányán találhatnak munkát, megélhetést, és itt alapíthatnak családot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.