Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2015. Január 26. 13:34, hétfő | Helyi
Forrás: www.mti.hu

Megkezdődött a tatai kórház bővítése

Megkezdődött a tatai kórház bővítése

A tatai kórház bővítéseként megkezdődtek az új kistérségi járóbeteg-ellátó központ kivitelezési munkálatai - közölte a kórház főigazgatója hétfőn az MTI-vel.

Laky Zoltán tájékoztatása szerint az intézmény körzetébe tartozó 41 ezer ember számára gyorsabb ellátást biztosító beruházásra 762 millió forintos uniós támogatást nyert el az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet.
A kórház új szárnyaként létrejövő rendelőintézetben egy helyszínen folyhat a jelenleg három telephelyen végzett ellátás, valamint új műszereket szerezhetnek be, a többi között két digitális röntgenberendezést.
A jelenlegi rendelő 1978-ban épült, energetikailag és gépészetileg teljesen elavult. Fenntartását költségessé teszi, hogy a 3200 négyzetméteres alapterületnek a kórház csak a felét használja gyógyításra. Az épület hasznosítására később, a pályázati lehetőségek ismeretében készítenek terveket.
Az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórházban 2012-ben szűnt meg az aktív és krónikus belgyógyászati ellátás, azóta az intézmény rehabilitációs szakkórházként működik, 60 ágyas kardiológiai és 30 ágyas mozgásszervi rehabilitációs osztállyal.

Fotó forrás: www.tata.hu

Címkék: tata kórház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.