Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 08. 12:34, csütörtök | Helyi

Megszaporodhatnak a vadelütések

Megszaporodhatnak a vadelütések

Az őszi-téli időszakban gyakoribbá válhatnak a vadelütések. Ennek oka főként a megváltozott időjárási viszonyokban keresendő.

Az állatok a téli időszak miatt testük megváltozott tápanyagigényét egyre kijjebb eső területeken igyekeznek fedezni, ezért gyakran lakott területekre, közútszakaszokra tévednek. Gyors mozgásuk, szokatlan reakcióik miatt gyakran okoznak közúti közlekedési baleseteket.
Megyénkben legutóbb 2012. november 7-én történt hasonló eset. A dági férfi a délelőtti órákban az Úny és Tinnye közti útszakaszon közlekedett, mikor hirtelen egy őz kiszaladt az úttestre. A gépjármű vezetője hiába fékezett azonnal, az ütközést már nem tudta elkerülni.
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az erdős tájak között vezető útszakaszokon, a mezőgazdasági területek mellett elhelyezkedő útvonalakon, valamint, ahol tábla is jelzi a veszélyt, figyelmesen közlekedjenek, haladásuk tempóját igazítsák a látási viszonyokhoz. Lehetőség szerint szereljenek vadriasztót járműveikre.
Amennyiben az úttesten állatokat észlelnek, lassítsanak és várják meg, míg elvonulnak. Különösen figyeljenek olyan útvonalakon, ahol nagyvadak (szarvas, vaddisznó) áthaladására lehet számítani, hiszen ezek az állatok a gépjárművekben komoly anyagi kárt, de akár súlyos személyi sérülést is okozhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.