Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Szeptember 24. 14:42, hétfő | Helyi

Megszépült az Arany Óvoda

Megszépült az Arany Óvoda

Korábban már több esetben is beszámoltunk arról, hogy a város intézményeinek lehetősége volt a Fő tér felszedett, de jó állapotú térkövére pályázni.

Az Arany János Óvoda négyszáz négyzetmétert kapott ebből, az udvarának felújítására, melynek ünnepélyes avatásán Schmidt Csaba polgármester, Dr. Kancz Csaba alpolgármester és Dr. Partali László, képviselő is részt vett. A polgármester örömmel nyugtázta: a tökéletes állapotban lévő térkövek, megfelelő helyre kerültek, ugyanis mind a gyerekek, mind a pedagógusok szeméből az elégedettség tükröződött. Schmidt Csaba úgy fogalmazott: igazi összefogásnak köszönhető ez a fejlesztés, ami azt erősíti, hogy szoros kapocs van az itteni emberek között, és a tenni akarás jellemzi a közösséget. A városvezető köszöntőjében elmondta: hogy milyen ez a közösség, azt Gandhi szavaival lehet legjobban megfogalmazni: „A szeretet mindent pótol, de a szeretetet nem pótolja semmi.” A polgármester, Zoltánfi Ibolya festményével kedveskedett az óvodavezetőnek, aki rögtön kikérte a gyerekek véleményét arról, hova kerüljön a kép.

A térkőburkolás munkálatainak fedezetét az első Járda Gálával teremtették elő, majd további kisebb-nagyobb segítségeknek köszönhetően valósult meg a térrendezés az óvodában. Dr. Partali László, képviselő körzeti fejlesztési keretéből másfél millió forinttal járult hozzá a térkőburkolat lerakásához. Wágner Emíliától, az óvoda vezetőjétől megtudtuk, példás az itt működő szülői-nevelői összefogás és az a jóságlavina, amit a polgármester úr elindított a térkő biztosításával, nagy segítség az óvodának, így a gyerekeknek több lehetőségük van a szabadban tartózkodni, ugyanis korábban hosszabb esőzés után, napokig nem lehetett használni az udvart. Nem beszélve arról a rengeteg külső segítségről, aminek köszönhetően még az óvoda kapuját is ki tudták cserélni. Az óvoda vezetőtől azt is megtudtuk, hogy a gyerekekkel közösen az avató ünnepségre lefestették a kerítést, melyet szintén szülői, vállalkozói támogatásból tudtak megvalósítani. A köszöntők és a gyerekek műsora után, ott vágták át a térkő avató szalagot, ahol a legmélyebb pontja volt az udvarnak és ebből kifolyólag a legmélyebb pocsolyák helyszíne volt.

Ezt követően interaktív mesejátékkal kedveskedtek a gyerekeknek, majd közös gofrizásra került sor a szülőkkel, pedagógusokkal, vendégekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.