Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 27. 13:47, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Megújul a Konzum és a vasútállomás

Megújul a Konzum és a vasútállomás

Elkezdődött a Konzum Üzletház és az abban lévő vasúti váróterem részleges rekonstrukciója, a munkálatok során megújul a külső homlokzat, a főlépcső és az emeleti váróterem is.

A beruházás összértéke több mint 28 millió forint – jelentette be a helyszínen a polgármester.Schmidt Csaba elmondta, hogy a felújítás során a szakemberek kijavítják a függönyfalak vasszerkezetét, majd lemázolják, és újra üvegezik azt. A főlépcső felújítása során kicserélik a lépcsőlapokat, illetve kijavítják és újrafestik mindkét lépcsőkar fémszerkezetét. A beruházás utolsó szakaszában az emeleti vasúti váróterembe fotocellás ajtókat építenek be, és Wi-Fi hálózatot alakítanak ki a területen. A helyiség bejáratát átalakítják, a termet klimatizálják, új álmennyezetet készítenek, kicserélik a lámpatesteket, és új padokat helyeznek el a váróteremben. Az önkormányzat felelősséget érez a lakosság, az utasok minőségi színvonalú kiszolgálása iránt, ezért kötöttünk – mindkét fél számára előnyös – üzemeltetési megállapodást a MÁV Zrt.-vel – hangsúlyozta a polgármester, akitől megtudtuk, hogy a mostani beruházás is ennek az együttműködésnek köszönhető, hiszen a város és a vasúttársaság egyaránt 20-20 millió forinttal járul hozzá az utasforgalmi rész megújulásához. Mint ismeretes, 2013. április 1-jétől – a megállapodás alapján – az önkormányzat végzi az állomás utasforgalmi létesítményeinek üzemeltetését, ami a helyi lakosság és az utazóközönség érdekeit egyaránt segíti. A város korábban 5,2 millió forintos költséggel járdát épített a peronokhoz vezető híd kijárati lépcsősorához, és rendbe tette annak környezetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.