Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Július 09. 09:40, szerda | Helyi

Megújul a Töhötöm vezér út

Megújul a Töhötöm vezér út

Elkezdődött az újvárosi Töhötöm vezér út rekonstrukciója. A munkálatok során az aszfaltréteg és az út menti zöldterület is megújul.

A több mint 19 millió forintos beruházásnak köszönhetően hamarosan kiváló minőségű útburkolaton közlekedhetünk – tudtuk meg Bereznai Csaba alpolgármestertől, a városrész önkormányzati képviselőjétől a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.


A beruházás keretében kijavítják az út alaprétegét és kicserélik a töredezett szegélyeket is, majd új aszfaltburkolat beépítésével erősítetik meg a teljes útpályát - mondta el az alpolgármester. A Töhötöm vezér út így közel 230 méter hosszan, mintegy 1600 négyzetméternyi felületen újul meg. A munkálatok során hét aknafedlapot cserélnek ki a szakemberek, és négy víznyelőrács szintre emelése is megtörténik. Az út felújítására azért van szükség, mert a régi útfelület elhasználódott, megtöredezett, így a közlekedés nem biztonságos az útszakaszon. Az aszfaltozást és a szegélycserét követően az út menti zöldterületet is rendezik, így körülbelül egy hónap múlva már komfortos, biztonságos körülmények között autózhatnak az erre közlekedők – tette hozzá Bereznai Csaba. Az út korszerűsítési munkáit az FTK Építő Kft. végzi. A beruházás első két hetében, az út felújításának első ütemében, azaz a szegély-, aknafedlap- és alapcserék idején a munkálatok nem akadályozzák a forgalmat. Ezt követően, a burkolatmarási munkálatok ideje alatt az autós- és buszforgalom félpályás útlezárás és 30 km/órás sebességkorlátozás mellett haladhat majd. A félpályás útlezárás ideje alatt a Töhötöm vezér utcáról nyíló utak egyirányúsítását feloldják. Mint ismeretes, az idei évben a városi közlekedés javításának céljából, mintegy 400 milliós közútfejlesztést valósít meg az önkormányzat, melynek keretében új közlekedési csomópontok, körforgalmak épülnek, valamint út- és járdafelújítások is sorra kerülnek. Újvárosban összesen közel 255 millió forintot fordít az önkormányzat az intézmények, utak, járdák, parkok és játszóterek felújítására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.