Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Június 23. 12:44, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Megújul az óvárosi temető

Megújul az óvárosi temető

A látogatók kényelmének biztosítása érdekében felújítási munkálatok kezdődtek a VII-es telepi, más néven az óvárosi temetőben.

A munkálatok során megújultak a járdák és a padok, a parkolási nehézségek enyhítésére pedig új parkolóhelyeket is kialakítottak– mondta el dr. Kancz Csaba alpolgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.


A temetőben közel harminc pad felújítása már megtörtént: a szakemberek lecserélték az elöregedett deszkákat, majd újrafestették az ülőhelyeket – tudtuk meg az alpolgármestertől. A közelmúltban két járdaszakasz is megújult a sírkertben: új, esztétikus térkőburkolatot kapott a régi ravatalozóhoz vezető járda, mintegy 30 méter hosszan, 60 négyzetméternyi területen, míg a ’78-as bányaszerencsétlenség sírjainál található járdaszakasz 44 méter hosszúságban, közel 90 négyzetméternyi területen újult meg, összesen közel 2,5 millió forint értékben. A temető környékén már hosszú ideje nehézséget okozott a parkolás, a problémát a felső bejárat környezetének rendezésével kívántuk megoldani – hangsúlyozta az alpolgármester. A munkálatok során a Rózsa utcában zúzottköves padkát építettek, rendbe tették a vízelvezető árkot, közel 170 méter hosszúságban pedig további zúzottköves parkolóhelyeket alakítottak ki a földterület rendezésével. A beruházás keretében a gyalogos bejáró is új térkő-borítást kapott. A temetőnél körülbelül 30 személyautó kulturált parkolására van lehetőség a terület rendezésével, melynek költsége megközelíti a 3,5 millió forintot. A látogatók már használatba vehetik az új parkolót – tette hozzá dr. Kancz Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.