Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Június 27. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Megújuló járdák a városban

Megújuló járdák a városban

„Megkezdődnek az idei évre tervezett parkoló és járdaszakaszok felújítási munkálatai a városban.” – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármestertől

Az első helyszínek egyikén, a Bánhidán található Új sor utcánál tartott sajtótájékoztatót a polgármester, ahol közel száz méter új járdaszakaszt építenek.
Schmidt Csaba polgármester elmondta: egy korábbi képviselő testületi döntés értelmében, a befolyt kommunális adó minden forintját megduplázza az önkormányzat, és ezt a városrészek fejlesztésére fordítja. Ennek köszönhetően 85 millió forint értékben történnek felújítási munkálatok, a város különböző részein. Ezek között szerepel új járdaszakasz építése, az elhasználódott, megrongálódott járdák felújítása és parkoló rekonstrukció is történik. Az Új sor utcai járdaépítéssel egy időben kezdik meg az Erdész út 31-36. szám előtti járdák részleges felújítását is, és folyamatosan indulnak városszerte a munkálatok. A Bánhidai lakótelepen murvás parkolót létesítenek és az Óvárosi Általános Iskola parkolója is megújul. A Gál lakótelepen, a Kós Károly utca egy szakaszán, a Szent István út páros oldalán, a Mártírok útján, a Ságvári Endre utcában és a Napsugár utcában is részleges járdafelújítások lesznek. Megközelítőleg másfél kilométernyi megújult, adott esetben újonnan készített járdát jelent ez a városnak - részletezte a polgármester.
Ablonczy Dánielné, a bánhidai városrész képviselője hangsúlyozta, hogy az Új sor utcában, nem csak a város képének javulása a szempont, hanem elsősorban a balesetmegelőzés miatt elengedhetetlen ennek a járdának a megépítése. Mindkét oldalon füves terület található és nagy babakocsis, valamint gyalogos forgalom van ezen a szakaszon, a járda hiánya miatt pedig az autóúton kénytelenek közlekedni a járókelők. Hamarosan a Kökörcsin utcában is felújítják a beton burkolatot és így szépen, lassan megújul Bánhida – tudtuk meg a képviselőasszonytól.
A Geotech Kft. kivitelezi a munkákat és ígéretük szerint októberre elkészül az összes érintett járdaszakasz, illetve parkoló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t