Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Július 14. 11:38, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Megújuló utcák Kertvárosban

Megújuló utcák Kertvárosban

Mintegy 26,5 millió forintból újulnak meg a Zója, Katona és Barack utcákat összekötő merőleges kis utak Kertvárosban.

A munkálatok keretében nem csak új aszfaltréteget kapnak az eddig murvával borított útszakaszok, hanem a csapadékvíz elvezető rendszert is felújítják – tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Schmidt Csaba polgármester és Magyarné Kocsis Andrea, a városrész önkormányzati képviselője is.


Schmidt Csaba polgármester ismertette: a munkálatok során a meglévő zúzottköves pálya eldolgozása után összesen 820 méter hosszan, közel 2500 négyzetméretnyi felületen aszfaltozzák le a négy érintett útszakaszt, három méter szélességben. A polgármester kiemelte: a beruházás keretében a csapadékvíz-elvezető rendszert is felújítják a szakemberek. Ennek során kitisztítják és kimélyítik a vízelvezető árkokat, kicserélik a meglévő átereszeket, 640 méter hosszan pedig szegélyt is építenek. Az aszfaltozási és vízelvezetési munkákat a tatai FTK Építő Kft. végzi a korábban megkötött keretszerződés alapján. A munkálatok várhatóan a hónap végéig tartanak, ez idő alatt szakaszos útlezárásokra kell számítaniuk az itt élőknek – tette hozzá a városvezető.
Magyarné Kocsis Andreától, a városrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk: az idei évben ez az egyik legjelentősebb útrekonstrukció a városrészben, melynek köszönhetően jóval kényelmesebben és biztonságosabban közlekedhetünk az útszakaszon. Mint ismeretes, Kertváros családi házas övezetében közel 150 millió forintot fordít az önkormányzat az intézmények, utak, járdák és játszóterek felújítására az idei évben. A munkálatok keretében már elkészült az Alkotmány út aszfaltozása a Gerecse és a Blaha Lujza utca között több mint 500 méteren, de a közeljövőben újítják fel a Szőlődomb utcát is, a Búzavirág utcától 500 méter hosszan a Szőlődomb utca 131-ig. A Hadsereg úton több buszmegálló peronja is megújult, az Akácfa utcai postánál pedig új parkolóhelyeket alakítanak ki augusztusban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.