Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. December 11. 16:23, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Megújult a forgalmas útszakasz

Megújult a forgalmas útszakasz

Már használatba vették az autósok az újvárosi régi autóbusz-pályaudvar és az M1-es autópálya újvárosi csomópontja közötti felújított útszakaszt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. új, országos szinten 33 milliárd forint összértékű útfelújítási beruházásának keretében valósult meg a projekt.November elején kezdődtek a munkák és a forgalom minimális korlátozása mellett, jelentősebb fennakadások nélkül végezte el, alig egy hónap alatt a közútkezelő a munkát – ismertette Schmidt Csaba polgármester a megújult útszakasz mellett tartott sajtótájékoztatón. Azért is volt fontos ez a munka, mert a megye egyik legforgalmasabb útszakaszáról van szó, és jelentős rajta a személyautók mellett az autóbusz és a teherforgalom is - mondta a polgármester. Reményeink szerint ennek a 80 milliós beruházásnak még lesz folytatása és további szakaszok is megújulhatnak – tette hozzá.A tájékoztatón Bencsik János országgyűlési képviselőtől megtudtuk, apró javítások még hátra vannak a felújításból, de a kivitelező biztosította a városvezetést, hogy rövid időn belül pótolja elmaradását. A jövő tekintetében, a következő évek nagy feladatai közé tartozik az alsógallai Kóta József út hasonló felújítása a megnövekedett ipari szállítmányozás miatt – hangsúlyozta Bencsik János.Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott elmondta, hamarosan minden kijelölt útszakasz felújítása elkészül, néhány szakaszon legkésőbb kora tavasszal befejezik a munkákat a megyében.A kivitelező részéről Barabás Zsolt, a közútkezelő megyei igazgatója ismertette a munkálatok műszaki paramétereit, melyből kiderült: a burkolatot 4 centiméter vastagságban marták fel a szakemberek, majd a közműszerelvények szintbeemelése után megépítették a szükséges helyeken – a közlekedési lámpák térségében – a 7 centiméter vastag kötőréteget, és teljes felületen a 4 centiméter vastag aszfalt kopóréteget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.