Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 16. 16:00, péntek | Helyi

Megújult az Alkotmány utca

Megújult az Alkotmány utca

Elkészült az Alkotmány utca felújítása Kertvárosban. Az idei évben ez az egyik legjelentősebb útrekonstrukció a városrészben, melynek köszönhetően jóval biztonságosabban közlekedhetünk az útszakaszon

Ez jelentette be Magyarné Kocsis Andrea, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Magyarné Kocsis Andrea hangsúlyozta: Kertváros alsó részén szinte mindenki ezen az utcán keresztül közlekedik, az ő életüket nagyban megkönnyíti az útszakasz felújítása. A munkálatok során a Gerecse és a Blaha Lujza utca között több mint 500 méteren újították fel az aszfaltburkolatot – emelte ki a képviselő. Az elöregedett, széttöredezett burkolat kopórétegének lemarása után, a kiegyenlítést követően új kopóréteget kapott az utca. Az 510 méteres útszakaszon 3200 négyzetméter új aszfaltot építettek be, de kicseréltek tizenegy aknafedlapot, kilenc víznyelőrácsot pedig szintre emeltek a beruházás során. A felújítást követően az út menti zöldterületet is rendbe tették a szakemberek – tette hozzá Magyarné Kocsis Andrea.

Mint ismeretes, Kertváros családi házas övezetében közel 150 millió forintot fordít az önkormányzat az intézmények, utak, járdák és játszóterek felújítására az idei évben. A munkálatok során felújítják a Szőlődomb utcát, a Búzavirág utcától 500 méter hosszan a Szőlődomb utca 131-ig. A Zója – Katona – Barack utcák közötti, eddig murvás utakat 800 méter hosszan, 3 méter szélességben leaszfaltozzák. Az idén több buszmegálló peronja megújul a Hadsereg úton, az Akácfa utcai postánál pedig új parkolóhelyeket alakítanak ki. További jelentős beruházás lesz a Hadsereg úton egy új játszótér építése, a tervek szerint ide több hintát, rugós játékokat és csúszdákat szerelnek, de a szakemberek egy, az útra való kifutást megakadályozó kerítést is építenek majd a játszótér bejáratához. Magyarné Kocsis Andrea önkormányzati képviselő elmondta: az idei évben több kertvárosi intézményben is lesz felújítás, ez a Kölcsey Ferenc Általános Iskola mindkét szintjén a vizesblokkokat érinti, a Kertvárosi Óvodában pedig kicserélik az elöregedett kazánokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.