Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 13. 09:34, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Megújult az Óvárosi bölcsőde

Megújult az Óvárosi bölcsőde

Befejeződött az Óvárosi bölcsőde energetikai korszerűsítése, amely a legnagyobb intézmény-felújítás volt az idén városunkban – jelentette be Schmidt Csaba polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A beruházás célja, hogy az óvárosi és a Gál lakótelepi gyerekek olyan bölcsődébe járhassanak, ahol minden adott a kor színvonalának és kihívásainak megfelelő fejlődéshez - hangsúlyozta a polgármester. A rendezvényen jelen volt Pleier Tamás önkormányzati képviselő is.Schmidt Csaba tájékoztatott: a 75 millió forintos rekonstrukcióra a bölcsőde hatékonyabb energia-felhasználása miatt volt szükség. A munkálatok során többek között megtörtént a külső szigetelés, a nyílászárók cseréje, valamint a tetőszigetelés is, utó-hőszigeteléssel. A beruházást a helyi Domikron-Plusz Kft. végezte, amely már számtalanszor bizonyította milyen kifogástalan munkát tud végezni, és nem utolsósorban vállalták azt is, hogy csak rövid ideig zavarják meg a munkálatok a bölcsőde működését. Bízom benne, hogy nem csak a hatékonyabb energia-felhasználásnak, de a kulturált és megújult környezetnek is örülnek majd a gyerekek és a bölcsőde dolgozói egyaránt – tette hozzá a polgármester. Pleier Tamás elmondta: a szomszédos Bárdos László Gimnázium diákjai közösségi szolgálat keretében kerítésfestéssel járulták hozzá ahhoz, hogy a beruházás barátságosabb, otthonosabb legyen. A köszöntők után az intézmény dolgozói és a bölcsődések vidám műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.

A munkálatok során 960 négyzetméteren szigetelték a tetőt, a bölcsőde külső hőszigetelése pedig mintegy 1700 négyzetméteren történt meg, de a beruházás keretében több mint 80 ablakot is kicseréltek A bölcsődék majdnem 94 millió forintból újulnak meg a városban. A Módszertani Bölcsődében a nyílászárók cseréjének első üteme valósult meg, a beruházásra azért volt szükség, mert az épület ajtajai és ablakai elöregedtek, nem nyújtottak megfelelő légzárást, így a fűtés sem volt biztosítható megfelelően. A Dózsakerti Bölcsődében 34 db kupolatető és a bevilágító ablak cseréjét végezték el a szakemberek, míg a Kertvárosi intézményben rámpát építettek, melynek segítségével az anyukák könnyebben fel tudják majd tolni a babakocsit a bejárathoz. Mint ismeretes, az idei évben 293 millió forintot költ Tatabánya a városi fenntartású intézmények felújítására. A két éve indult intézmény-felújítási program keretében városunk minden részében, majdnem minden intézményt érintenek a felújítási-karbantartási munkálatok, melyeket szinte teljes egészében helyi vállalkozók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.