Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 16. 14:48, kedd | Helyi

Megvalósulhat a sürgősségi betegellátás a kórházban

Megvalósulhat a sürgősségi betegellátás a kórházban

Egyetért-e a sürgősségi betegellátó osztály kialakításának szükségességével a tatabányai Szent Borbála Kórházban, és lát-e lehetőséget a fejlesztés támogatására?

Tette fel a kérdést az emberi erőforrások minisztérium államtitkárának hétfőn a Parlamentben Schmidt Csaba polgármester, országgyűlési képviselő.
Schmidt Csaba felszólalásában emlékeztetett arra, hogy a Szent Borbála Kórház az egészségügy átalakítását megelőzően is már több alkalommal próbált forrásokat találni egy sürgősségi betegellátó osztály létrehozására. A benyújtott pályázatokat a korábbi szocialista kormányok mind elutasították – mutatott rá a tatabányai polgármester, aki a továbbiakban elmondta, hogy közel 228 ezer lakost számláló területről érkeznek az ellátásra szoruló betegek az intézménybe. Schmidt Csaba hangsúlyozta, hogy a sürgősségi osztály létrehozása jelentősen meggyorsítaná a betegellátást. Utalt arra is, hogy a tervezett osztály kialakításával csökkenteni lehet az orvosi ügyeletek számát, az egészségügyi dolgozók túlterheltségét, készenléti szolgálatot lehet szervezni, és ezzel emelni az ellátás színvonalát is.
Doncsev András az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszában ismertette, hogy mindenütt fontos a betegek egészségi állapota által indokolt és méltányos egészségügyi szolgáltatások feltételrendszerének megteremtése, az ellátás szervezettségének javítása. Az államtitkár elmondta, hogy a fenntartó - a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőségi és Szervezetfejlesztési Intézet - a Szent Borbála Kórházban a sürgősségi ellátás fejlesztését határozta meg pályázati feladatként, így a megyeszékhely egészségügyi intézetében pályázati támogatással létrejöhet a második szintű sürgősségi betegellátó osztály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.