Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Február 22. 14:36, péntek | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Megyei történelem verseny Óvárosban

Megyei történelem verseny Óvárosban

Negyedik alkalommal adott otthont az Óvárosi Általános Iskola azoknak a hetedik és nyolcadik osztályos diákoknak, akik kiemelkedő tudásról tettek tanúbizonyságot történelemből, a korábbi iskolai fordulóban.

A megyei szintű megmérettetésre tizennyolc diák jutott be. Kancz Csaba alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője évek óta figyelemmel követi a Megyei Történelem Versenyt, lévén egykor ő maga is tanította. A megmérettetés előtt köszöntötte a megye legjobbjait és elmondta: a mérnöki és orvosi képzés mellett, nagyon fontos a humán tudományok ápolása is, és bár diákként még ő sem tudta mire lehet majd hasznosítani ezt a tudást, de ma már tudja, hogy a történelmi példák nyomán, rengeteget lehet tanulni. Az alpolgármester kiemelte a felkészítő tanárok munkáját és a szülői hátteret is, amely biztosítja, hogy iskola időn kívül felkészülhettek a gyerekek erre a versenyre. Dr. Kancz Csaba fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a mai információs világban, milyen nagy dolog, hogy vannak diákok, akik az iskolai törzsanyagon túl, plusz munkát és időt fektettek abba, hogy tudásuk megfelelő legyen a megyei megmérettetésre.

A tudáspróba első és jelenlegi fordulójában is, az 1700-tól 1815-ig terjedő időszak egyetemes történelméből álló feladatsort kellett megoldania a jelentkezőknek, majd továbbjutóknak. A feladatok megoldására 90 percet kaptak a nebulók. A jelenlegi megyei fordulón, aki megfelelő százalékban teljesít, az juthat tovább az országos megmérettetésre, amelyre május közepén kerül sor.

A verseny főszervezője a Nyugat-Magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ.

Eredmények:
1.helyezés: Krisztik Bálint (Vaszary Ált. Isk. Tata)
Felkészítő tanár: Peczkéné R. Erika
2. helyezés: Geiling Borbála (Iriszkert Ált. Isk., Szomód)
Felkészítő tanár: Szalay Zsoltné
3. helyezés: Galambos Lajos (Kőkúti Ált. Isk., Tata)
Felkészítő tanár: Tománé Kutenics Ágnes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.