Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 12. 10:41, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

mÉrték a boldogság

mÉrték a boldogság

Különös élménnyel gazdagodhatott, aki az idei nőnapot annak szentelte, hogy meghallgassa Prof. Dr. Bagdy Emőke előadását a Boldog Párkapcsolat témájában az Edutus Főiskolán.

A rendezvényt a Nő az Üzlet – mÉrtékadó Nők Társasága szervezte, hangsúlyozva a női összetartozást és a nőiesség megélését, amely megalakulásuk óta kiemelt céljuk.
Igazán szép és élmény gazdag nőnapi délutánt szervezett a városban működő Női Vezetői Klub, amelyen a „pszichológia nagy asszonyának” előadását Ipacs Mária festőművész kiállítása előzte meg. Az Edutus Főiskola aulájába lenyűgöző szépség költözött Ipacs Mária nem csak a szemeket, de a lelket is simogató festményeivel. A kiállítás megnyitóján Bánfi József művész – tanár méltatta a művésznő munkáit, melyet Orosz György, az Edutus Főiskola stratégiai főigazgatójának elismerő szavai követtek. A képek illusztrációjaként Szauer Attila László versei szolgáltak, amelyből maga a költő is szavalt a megnyitó alkalmából. Ipacs Mária alkotásai mindenkit megérintettek és a Kodály Iskola negyedikeseiből álló kórusának előadása után egy pezsgős koccintással volt alkalom gratulálni a művésznőnek.
A kiállítás megnyitót követően az Edutus Főiskola nagy előadóját megtöltötték azok a hölgyek és szép számban megjelent férfiak, akik kíváncsiak voltak Prof. Dr. Bagdy Emőke, a nemzetközi hírű szakember előadására, az általa egyik legfontosabbnak tartott témáról, a párkapcsolatokról. Aki valaha már hallotta Bagdy Emőkét, az tudja, hogy mindenképp kivételes élményt nyújt. Mérhetetlen energiája, dinamizmusa és kirobbanó életkedve új erővel és optimizmussal tölti fel hallgatóságát, miközben mindenki számára érthetővé teszi a tudományos kutatások eredményeit is, és a mindennapi életből vett példái által képessé válunk hasznosítani saját életünkben azokat. Minden bizonnyal lenyűgöző előadót ismerhettünk meg, és általa betekintést nyerhettünk a párkapcsolatok alapvető problémáiba, de sok megoldásra irányuló gondolattal is megismerkedhettünk. Megtudhattuk miként befolyásolja párkapcsolataink alakulását a gyerekkorunk fejlődési szakaszaiban átélt, avagy épp, hogy meg nem élt mozzanatok, mennyire vagyunk képesek kötődni párunkhoz és hogyan tudunk ezeken változtatni. Három óra elteltével a hallgatóság vastapssal köszönte meg prof. Dr. Bagdy Emőkének az elgondolkodtató, mindenki számára tanulságos és emellett roppant szórakoztató előadását. Ádám Katalin, a Nő az Üzlet – mÉrtékadó Nők Társaságának egyik alapító tagja is hálás köszönettel búcsúzott mindenkitől, majd megígérte: a társaság a jövőben is mindent megtesz, hogy színvonalas és érdekes előadásokat szervezzen, ezáltal is erősítve a női összetartozást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.