Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 08. 09:32, szerda | Helyi

Miénk itt a tér!

Miénk itt a tér!

Vasárnap átadták Környén az új faluközpontot!

Bár kétségtelen, hogy a vasárnapi programok közül messze és méltán emelkedett ki az új faluközpont átadása és a hozzá kapcsolódó programok Környén, a községben több megszépült, illetve új teret is birtokba vehettek kicsik és nagyok.
Környebányán reggel hidas és párválasztó népi játékokkal köszöntötték a gyerekek az új hintákkal, babaházzal, homokozóval, duplavár mászókával felszerelt játszóterüket, amelyre 2,7 millió forintot fordított az önkormányzat. A Környebányáért Alapítványnak, s támogatójának, a Takarékszövetkezetnek köszönhetően a kicsik és felnőttek „egyenpólóban” léptek színre, s a szívüknek oly kedves perceket még egy torta is megédesítette.

Mondhatni, hogy a „babaházból már kinőtt”, kicsit idősebb fiatalemberek vették birtokba a folytatásban a sportpálya mellett kialakított BMX és gördeszka pályát, s mutattak be nyaktörőnek tűnő mutatványokat. Az asztalitenisz és kosárlabda azonban minden bizonnyal a felnőtteket is odavonzza majd a jövőben, hiszen – ahogy vasárnap is igazolták – ezek a sportok nem korhoz kötöttek.


Kora délután egyre többen érkeztek a Vackor Óvoda és Bölcsőde játszóudvarára, s az új faluközpontba, amelyet az óvodások, kisiskolások futóversennyel avattak fel.
Az új tér kialakításáról nettó 90 millió Ft. értékben gondoskodott a fővállalkozó Extreme Park Kft., s a tóba nyúlva egy látványterasz is készült, ahonnan csodálatos panoráma tárul a sétálók elé.


A tóparti sétány mellett közel 50 fát, 1177 örökzöld és 1867 lombhullató cserjét ültettek el a kialakítás során, a zöldfelület meghaladja az 1600 négyzetmétert, a díszburkolat pedig majdnem 2500 négyzetméter.
A Művelődési Ház melletti téren is számos növény lelt új otthonra: összességében több mint ezerhétszáz fa, örökzöld fa és különböző cserje szépíti a környezetet. Itt a zöldfelület 570 négyzetméter, a díszburkolat nagysága pedig meghaladja az ezer négyzetmétert.


A pihenésre, beszélgetésre vágyókat 15 pad, a lugas alatt 4 asztal garnitúra várja, s az igen népszerű szellemi sport, a sakk kedvelői hatalmas csatákat vívhatnak majd október közepétől, mivel akkor érkezik meg három sakkasztal ülőkével.
Egy több mint 100 éves emlék is ékesíti az új főteret: a régi iskola udvaráról a tér szélére helyezték át azt az emléktáblát, amelyet a felirat szerint 1898-ban állítottak Erzsébet királyné tiszteletére
Az új faluközpont legnagyobb attrakciója a Jura mészkő borítású szökőkút 48 oldalsó és egy központi fúvókával, fényjátékkal.
A szökőkút már napközben is vonzotta az érdeklődőket, a szemet gyönyörködtető legszebb percek azonban este, a Környei Német Nemzetiségi Dalkör, a Művészeti Iskola néptánccsoportja, az X-PLOR Tánccsoport, a Schwung Tanzgruppe műsora és a Best of buli után érkeztek el, amikor Nagy Péter tiszteletes megáldotta, Bedy Sándor plébános felszentelte, majd Mike Ariel gitárjátékának kíséretében feltündököltek a színes fények, s a vízsugarak játékba kezdtek.
A testvéri szeretet legyen maradandó! – Az igevers gondolatai jegyében fogalmazott Nagy Péter tiszteletes: így vehetjük birtokba ezt a szép teret, ezt a szép szökőkutat, tudva azt, hogy az egymásért végzett szeretetmunka által készült el mindenkinek, aki csak erre jár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.