Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Augusztus 28. 05:00, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Mindenki megbukott az egyetemi felvételi vizsgán

Mindenki megbukott az egyetemi felvételi vizsgán

Az összes felvételiző, csaknem 25 ezer fiatal bukott meg a Libériai Egyetem felvételi vizsgáján. Az intézmény a felvételizők gyenge angoltudásával és eltökéltségük hiányával magyarázta az eredményt.

A Libériai Egyetem a 4,5 millió lakosú afrikai ország két állami felsőoktatási intézményének egyike. A felvételi vizsga költsége 5500 forintnyi összegbe került, ezt is bukta minden jelentkező.
A felvételi következményeként nem lesz egyetlen "gólya" sem az egyetemen, amely egyébként túlzsúfolt, így valamelyest enyhül a helyszűke.
Etmonia David-Tarpeh oktatási miniszter hihetetlennek nevezte a vizsgaeredményt, és közölte, találkozni akar az egyetem vezetőségével.
"Tisztában vagyok iskolarendszerünk gyengeségeivel, de nagyon furcsállom, hogy egyetlen diák sem akadt, aki megfelelt volna a követelményeknek. Olyan ez, mint egy tömegmészárlás" - idézte őt a BBC.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.