Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Január 12. 00:00, vasárnap | Helyi

Miniszteri látogatás

Miniszteri látogatás

Németh Lászlóné miniszterasszony, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője látogatott városunkba 2014. január 9-én

Programja során megbeszélést folytatott országgyűlési képviselőnkkel, Czunyiné dr.Bertalan Judit kormánymegbízott asszonnyal, Takács Károly polgármesterrel, és néhány ipari parki cégvezetővel. A miniszterasszony látogatást tett a Vértesi Erőműben is.

Németh Lászlóné elmondta: 2010-ben az ország legnagyobb problémája az eladósodottság volt. Ezért döntött a kormány az önkormányzati adósságok átvállalásáról és a devizahitelesek megsegítéséről. Cserében azt kérik a településektől, hogy a felszabaduló törlesztőrészleteket munkahelyteremtésre, gazdaságfejlesztésre fordítsák. Czunyiné dr. Bertalan Judit emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly 576 MFt vissza nem térítendő támogatást is adott Oroszlánynak, a hulladékkezelő cég visszavásárlására. Takács Károly polgármester kijelentette: a hatvanéves város nagyon szép ajándékot kapott „születésnapjára” a kormányzattól, amelyet természetesen gazdaságfejlesztésre kívánnak fordítani, hiszen eddig is kiemelt figyelemmel voltak az ipari park igényeire.

Az önkormányzati adósságkonszolidáció második lépéseként, februárban az állam átvállalja Oroszlány még meglévő, 900 MFt adósságállományát, melyet a szocialista városvezetés halmozott fel 2002 – 2010 között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.