Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2019. December 28. 00:00, szombat | Helyi

Mit tegyünk, hogy ne szökjenek el házi kedvenceink Szilveszter éjszakáján?

Mit tegyünk, hogy ne szökjenek el házi kedvenceink Szilveszter éjszakáján?

Mivel a Szilveszter egy hangos, zajos, de vidám ünnepség, épp ezért vigyáznunk kell a házi állatainkra, hogy el ne szökjenek a nagy zaj miatt.

Hiszen az állatok hallása sokkal élesebb, mint az embereké, így a nagy zaj és vidámság megijesztheti az állatokat. Az állatok ösztönösen menekülni kezdenek a nagy zajtól és, így ezen az este sok kis kedvenc elkószál otthonról. Másnap ilyenkor érdemes házi kedvenceinket a közeli menhelyeken keresni.
De hogyan is kellene megelőzni, hogy elszökjenek?
Először is ezen a napon nagyon nagy figyelmet kell szentelni állatainknak. Először is zárjuk be az ajtókat, kapukat, hogy ha az udvaron vannak a kedvencek, akkor ne tudjanak könnyedén elszaladni. Ha van lehetőségünk vigyük be egy zárt helységbe, például a garázsba. De a legjobb megoldás, ha bevisszük magunkkal a kedvencünket a házba, lakásba és velünk együtt élvezik az ünnepet. Így a legkevesebb rá az esély, hogy eltűnik kutyusunk, cicánk stb.
Az udvaron hagyott állatokra ajánlott többször is ránézni, hogy megvan-e még, nem fél-e. Hiszen az állatok, mint például a kutya sokszorosát hallja, azt, amit mi emberek hallunk. Sokkal kiélezettebbek a hallásuk a hangos zenére, a sípoló hangokra, a zajokra. Ha nincs más választásunk csak az udvar, akkor legalább zárjuk be kedvenceinket a ketrecükbe. Ott nagyobb biztonságban vannak, mint az udvaron, ahol a nagy zajok zavarása miatt esetleg kiássák magukat az udvarból.
Figyeljünk hát a kedvenceinkre fokozottan, nehogy szem elől tévesszük őket, hiszen ők már szinte családtagnak számítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 22. 08:46, hétfő | Helyi

MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítja át a Bridgestone és a Webfleet Solutions az elektromos flottákat

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére.