Hírek
2013. Augusztus 19. 00:00, hétfő | Helyi
Monoron készül az ország kenyere
![Monoron készül az ország kenyere](/external/image_cache/4/6/a/46ad063306dfec326baf1cafb8e7b60e.jpg)
A Rábai család által kikísérletezett receptúra ízlett legjobban a bírálóknak, így a monori kenyér lesz idén az ország Szent István-napi kenyere.
Születésnapi tortája Magyarországnak már öt éve van. A nemes kitüntetést minden évben a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete közösen ítéli oda az ország különböző pontjairól beküldött tortakülönlegességek egyikének.
A Magyar Pékszövetség jóvoltából azonban már nem csak tortája, hanem kenyere is van az országnak. A magyar pékek érdekképviselete 2011 óta hirdeti meg versenyét, ahol a legjobbnak minősített termék elnyeri a Szent István-napi kenyér, ezzel együtt pedig az ország kenyere titulust is.
A független bírálóbizottság előtt zajló versenyre minden évben változatos összetételű, jó minőségű termékek érkeznek, melyek közül a legjobbnak járó elismerést idén a monori Pékmester Bt. tulajdonosa,idősebb Rábai Gábor– aki egyébként gyömrői lakos – vehette át. A saját receptúra alapján készült tönkölybúzás-joghurtos kenyér igazi különlegességnek számít a kenyerek között, melyet ezúttal apa és fia, azaz idősebb ésifjabb Rábai Gáborközösen kísérletezett ki.
Rábai Gábor pékmester nem ma kezdte a szakmát. Első pékségét még 1978-ban Budapest XVII. kerületében nyitotta. Sütödéjüket 1983-ban költöztették Monorra, ahol azóta már több fejlesztésen és bővítésen is átesett az üzem, hogy a családi vállalkozás a legmagasabb szintű elvárásokat is teljesíteni tudja. Az elmúlt másfél évtizedben több kisebb sütödét nyitott a környéken a Rábai család: 1997-ben Gyömrőn, 2007-ben Pilisen, 2011-ben Albertirsán, majd a gyökerekhez, a fővárosi XVII. kerületbe is visszatértek egy új üzlettel.
– Annak idején egyszerűbb volt a helyzet, hiszen a környéken nem sok pékség üzemelt – meséli ifjabb Rábai Gábor. – A későbbiekben, amikor egyre több pékség nyitott, nekünk is lépnünk kellett, hogy versenyben maradjunk a konkurenciával. Napjainkban csak jó minőséggel lehet megtartani a vásárlókat, ezért azon igyekszünk, hogy a termékeink jobbak legyenek az átlagosnál. Ezt pékségünkben elsősorban hagyományos receptúrákkal és minőségi alapanyagokkal érjük el.
Nem a mostani megmérettetés volt az első a Rábai család életében, a versenyeken elért eredmények pedig igazolják a szakmai hozzáértést. Idősebb Rábai Gábor első versenyére 1999-ben nevezett be, melyet rögtön meg is nyert, majd ugyanabban az évben a nagykőrösi kelet-európai versenyen szerzett arany minősítést Rábaiék kenyere. Ez az eredmény pedig egészen Franciaországig repítette Rábai Gábort. Az 1999-es Paris Europain Coupe du Monde de la Boulangerie-n (Pékek világbajnoksága) pedig beválasztották a magyar pékmestert a Francia Pékek Nagymesteri Rendjébe, amivel nem sokan büszkélkedhetnek hazánkban.
A Magyar Pékszövetség idei versenyére idősebb és ifjabb Rábai Gábor három különböző kenyérrel nevezett, majd tulajdonképpen tarolt a megmérettetésen, hiszen a győztes tönkölyös-joghurtos kenyér mellett a puliszkás második lett a köleses pedig negyedik helyezést ért el
Ezek érdekelhetnek még
2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi
Kézilabda-EL
Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya
2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi
ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN
A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.
2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi
Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton
Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.
2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi
Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz
A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.