Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Július 06. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Mosolygós jótett hitelkártyával

Mosolygós jótett hitelkártyával

Együttműködési szerződést írt alá az MKB Bank és a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány a polgármesteri hivatal konferenciatermében, ahol az érintett szervezetek vezetői mellett, Schmidt Csaba polgármester is jelen volt.

A szerződés ünnepélyes aláírása előtt Schmidt Csaba polgármester elmondta köszöntőjében, hogy minden ilyen törekvés, amely helyi rászorulókért tevékenykedő szervezetet támogat, a város javát is szolgálja. A támogatott alapítvány az elmúlt években bizonyította, hogy mindig a legrászorultabbak számára juttatja el az adományokat, így a lehető legjobb választás volt a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kedvezményezettnek – fogalmazott a polgármester. Hajlamosak vagyunk csak bizonyos hangsúlyosabb időszakokban – mint a gyereknap vagy karácsony – támogatni a nehéz helyzetben lévőket, de ez a kezdeményezés lehetőséget teremt arra, hogy az év minden napján, akár egy vásárlás, vagy tankolás alkalmával megtegyük ezt.Az MKB Bank Zrt. Magyarországon egyedülálló támogatási formát dolgozott ki. A pénzintézet által létrehozott Jótét hitelkártyával a bank ügyfelei külön utánajárás nélkül tudnak adakozni, mindezt az MKB Bank költségére. A konstrukció lényege ugyanis, hogy a hitelkártya birtokosai minden költésükkel segítik az immáron több mint tíz éve a megyeszékhely és a térség gyermekeiért tevékenykedő Mosolygós Gyermekekért Alapítványt. Az egy százalékokat a bank állja és juttatja el a kedvezményezettnek.


A partneri együttműködésről írt alá szerződést Mecsei Ilona kuratóriumi elnök és Bartha Ákos ügyvezető igazgató. Mecsei Ilona elnök megköszönte az innovatív tevékenységet és ismertette az alapítvány munkáját, kitérve az egész évben működő kríziskamrára is. A kártyát Bartha Ákos mutatta be, aki azt is felvázolta, hogy adományozáskor az embereknek ki kell választaniuk a támogatni kívánt szervezetet, de meg kell találniuk a módját annak is, hogyan segíthetnek. Mint mondta, a Jótét kártya ezt a terhet leveszi a kártyabirtokosok válláról, akik így kényelmesen tehetnek jót egy olyan alapítvánnyal, amely bizonyosan arra fordítja a kapott támogatást, hogy a tatabányai és a környékbeli gyermekek egészségben és boldogan nőhessenek fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.