Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Október 28. 11:00, hétfő | Helyi

Műfüves pályaavató Oroszlányon

Műfüves pályaavató Oroszlányon

A sportfejlesztés nemzeti stratégia

Oroszlány a jövőjébe fektetett be azzal, hogy megvalósította nagy műfüves focipálya-beruházását – jelentette ki Bánki Erik EP képviselő, a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőségi tagja október 26-án, a volt Gárdonyi iskola területén átadott focipálya átadó ünnepségén. – Míg a korábbi évtizedekben sorra zártak be a sportpályák, a jelenlegi kormány számára kiemelten fontos a sportfejlesztés. Ezt jól mutatja, hogy csak megyénkben az elmúlt évben kilenc új sportpályát adtak át. A mindennapos iskolai testnevelés bevezetése is a nemzeti humánpolitikai stratégia fontos része: Európában rajtunk kívül csak két ország van, ahol a mindennapos testnevelés a tanterv része.

Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója hozzátette: bár az MLSZ-t mindenki bírálja a nemrégiben elszenvedett román és holland vereség után, de a magyar futball feltámasztásához több idő, és sok munka szükséges. Ennek a munkának része az, hogy az elmúlt két évben több sportberuházást valósítottak meg, mint az elmúlt húsz évben összesen, és biztató jel, hogy nő a gyermeklétszám a klubcsapatokban.

A sportolás nevelő erejéről szólt köszöntőjében Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő. Kiemelte: a már régen bezárt iskolaépület új funkciójában ismét városunk büszkesége lehet. Takács Károly polgármester a beruházás gyakorlati részleteit ismertette. A projekt keretében a közel 160 millió Ft összértékű pálya kialakítása mellett az önkormányzat további 115 millió Ft-os saját fejlesztést hajtott végre. A polgármester kijelentette: a város folytatja a beruházást, hogy megépülhessen a focipálya mellett az extrém játszópark és a játszótér. Városunk sport iránti elkötelezettségét mutatja, hogy jövőre felépül az új – majdnem egymilliárd forintos beruházást jelentő – nemzetközi kosárlabda sportcsarnok, és tavaly átadtuk a kisebbik műfüves focipályát a középiskola udvarán.

A ragyogó időben megtartott ünnepség szervezői két sztárvendéget is felvonultattak: rövid bemutatót, majd oktatást tartott Szász Kitti többszörös freestyle focivilágbajnok, és köszöntötte a nézőket Kovács István, a Videoton és magyar válogatott tehetséges, ifjú labdarúgója.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.