Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Június 10. 12:35, hétfő | Helyi

MZ-s élmények a megyében

MZ-s élmények a megyében

Este 7-re hazaértem élményekkel teli! 600 km-t sikerült gurulni! A buli nagyon precízen lett lebonyolítva!... Fél nyolcra én is hazaértem, összesen 664km-t mentem. Köszönöm a szervezőknek és a résztvevőknek is a tartalmas és változatos túrát!... Nagyon jól lebonyolított motorozást prezentáltatok… Csak egy nagy baj van evvel a túrával. Az, hogy csak egy van belőle egy évben…. Dénes és Tanítónk első koprodukciója magasra tette a lécet túraszervezésből! – ilyen élménybeszámolók olvashatóak az MZ Club Hungary internetes fórumán a hétvégi, 4. Vértes-Gerecse MZ túra után.
A túra résztvevőinek egy része már péntek este megérkezett a tagyospusztai szálláshelyükre, majd másnap a közel 40 motoros két csapatban kezdte el gyűrni a kilométereket: az egyik tatabányai gyülekezéssel és indulással közúton, míg a másik Tagyosról az erdőn keresztül vette Várgesztes felé az irányt, de természetesen közös találkozási pontokat is beiktattak: Vérteskozmán, Gánton, Árkipusztánál és Vértesszentkeresztnél.
Merthogy a club évenkénti 5-6 belföldi túrái közül egyedül a Vértes-Gerecse sajátossága, hogy a résztvevők választhatnak a terep és közút között, de persze menetközben akár csatlakozhatnak is a másik csapathoz – mondta el a nagyjából 150 fős club tatabányai tagja, Nedermann Dénes, aki a környei Kovács Ferenccel – földrajzilag házigazdák lévén – gondoskodott a szervezésről, s tette „koprodukciójuk” igen magasra a lécet…


Pedig a Tanító Kovács Ferenc, azaz Prenyugger csupán egy esztendeje tagja a clubnak, ám annak idején, fiatal korában 100 ezer kilométert nyomott le MZ-jével. Aztán ahogy pedagógus pályája zárásaként közeledett a nyugdíjba vonulás, törni kezdte a fejét: vajon milyen elfoglaltságot, hobbit találjon, ami nem hétköznapi? Így vásárolta meg 2011 augusztusában azt a TS 125-öst, amely a kék színétől eltekintve ugyanolyan, mint a valamikori szeretett motor… pirosat sajnos nem talált…
Megtalálta viszont a clubot, amelynek a megyéből csupán páran a tagjai, Dénessel karöltve azonban szép számmal csalta ide a hétvégén az ország különböző pontjairól a többieket. Sőt, felvonulásuk vasárnap Környén is meglehetősen nagy feltűnést keltett, miután villámlátogatásra érkeztek Olsovszky Tiborhoz, aki kilenc, gyermekkorának segéd- és nagymotorjaiból rögtönzött kiállítást. A környei férfi tíz esztendeje gyűjti az egykori szocialista motorokat, MZ-ket, Verhovinákat, Javakat, Simsont, Babettát, melyek részben felújított, részben eredeti állapotukban nyűgözték le a vendégeket.
A túra során egyébként egy-két helyben elborulástól, egy Várgesztesen, nem éppen műhelybeli módszerekkel végrehajtott kipufogó „restaurálástól” és egy láncszakadástól eltekintve nem akadtak komolyabb műszaki problémák, bár többen azt is állították, hogy az MZ-ket nem is kell szerelni, vagy ha mégis, akkor az semmiféleképpen sem megörökítendő és fotóra való…

Címkék: mz túra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.