Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Június 27. 09:21, csütörtök | Helyi

Napközis táborok a BázisPontban

Napközis táborok a BázisPontban

Együtt önkénteskednek a diákok az alpolgármesterrel

A vakáció beköszöntével a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület táborai is elkezdődtek. A szünidő első hetében az egyesület 3 felnőtt önkéntese szervezésében 14 gyermek töltött öt napot Vértesbogláron. Június 24-től pedig a Kós Károly utcai telephelyükön, a BázisPontban négy turnusban várják önismereti és személyiségfejlesztő napközis táborba a tatabányai gyerekeket.

Káfony Márta táborvezető ismertette, hogy hétfőtől péntekig, reggel 7:00-tól délután 17:00-ig tartalmas, érdekes foglalkozások keretében a gyermekek saját maguk által írt meséket dramatizálják, jelmezeket, díszleteket készítenek, s a tábor végén a be is mutatják a produkciókat a szülőknek. Azt is megtudtuk, hogy a dramatikus foglalkozások mellett a táborozók ellátogatnak a Tatabányai Múzeumba, kirándulnak a Gerecsében, megismerkednek az ÁHI jógával és az origamival, a papírhajtogatás rejtelmeivel is.

Bereznai Csaba alpolgármester egy óriási görögdinnyével lepte meg a táborozókat. Elmondta, hogy ő is önkéntesként segít a tábor szervezésében, csakúgy, mint azok a középiskolás fiatalok, akik az érettségi feltételeként teljesítendő 50 órás közösségi szolgálatukat végzik a Bázis Egyesületnél. Így csak az étkezési költséget kell fedezniük a résztvevőknek, ezáltal a többgyermekes, nehezebb sorsú családok gyermekei is részt tudnak venni a táborozásban.

A BázisPont táborainak kapui idén nyáron még három alkalommal nyílnak meg a gyerekek előtt: július 1-5., július 22-26., augusztus 12-16. között. Jelentkezés és információ: www.bazispont.hu; info@bazispont.hu; 34/787-242

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.