Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2016. Január 29. 09:50, péntek | Helyi

Naptárdíszítő rajzverseny ünnepélyes díjkiosztója Tatabányán

Naptárdíszítő rajzverseny ünnepélyes díjkiosztója Tatabányán

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével működő Europe Direct Információs Pont csütörtökön kihirdette a Komárom-Esztergom megyei általános iskolák tagozatos osztályai részére rendezett naptárdíszítő rajzverseny eredményét.

A rajzpályázat címe: Mit tehetünk a globális felmelegedés ellen! A díjakat Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott adta át, előtte megköszönte a pedagógusoknak, hogy ösztönözték a gyerekeket a pályázaton való induláson. Hozzátette, színvonalas és elgondolkodtató rajzok készültek.

A zsűri a Komáromi Dózsa György Általános Iskola 3.b osztályos tanulóinak rajzait ítélte a legjobbnak, így ők nyerték a fődíjat. A nyeremény: 1 napos autóbuszos osztálykirándulás a pozsonyi Állatkertbe és Dínóparkba, melyre 2016. május 13-án kerül sor.

A rajzpályázat összes pályaműve – a fődíj nyertes osztályán kívül – részt vett a Facebookon indított közönségdíj szavazáson, melyre 2015. december 15. és 2016. január 5. között került sor. A közönségdíjas alkotás díszíti a győztes naptár borítóját, a közönségdíjas alkotó kisdiák jutalma 5000 forintos könyvutalvány.

A közönségdíj győztese: Horgosi Bendegúz 3. osztályos tanuló „Használjuk a tömegközlekedést!”című rajza. A kisdiák az Epöli Széchenyi István Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája, Nagysáp tanulója.

A pályázatra teljes osztályok nyújthattak be pályaműveket, a feladat egy teljes naptár illusztrációjának elkészítése, mely összesen 12 db, minden egyes hónaphoz kapcsolódó rajz elkészítését foglalta magában.

A decemberben meghirdetett rajzpályázatra az alábbi osztályok pályaművei érkeztek:
Bábolnai Általános Iskola 3. a osztály
Epöli Széchenyi István Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája, Nagysáp 3. osztály
Kecskédi Német Nemzetiségi Általános Iskola 2. osztály
Komáromi Dózsa György Általános Iskola 3.b osztály
Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Tatabánya 2. osztály
Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2. b osztály
Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3.a osztály, amely két teljes naptárral pályázott
Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3. művészeti évfolyam

A kisdiákok és kísérőik 13 órától a „3 kismalac és a vicces farkas” című mesejátékot nézhették meg a budapesti Mesekocsi Színház előadásában.

A fődíj, illetve a közönségdíj átadása után az összes pályázó osztály valamennyi kisdiákját is megjutalmazták. Meglepetés számukra, hogy minden osztály a saját rajzaiból összeállított naptárt kapta jutalmul, illetve apró ajándéktárgyakat. A díjkiosztó után a résztvevők megtekinthették a Vértes Agorája aulájában az összes pályaműből szervezett kiállítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.