Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 23. 08:46, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Negyven éves az Arany Óvoda

Negyven éves az Arany Óvoda

Családi Nappal egybekötött születésnapi ünnepséget tartottak az Arany János Óvodában.

A 40 éves intézmény rendezvényén Schmidt Csaba polgármester mellett, több önkormányzati képviselő és a város többi óvodájának vezetője is megjelent. A rendhagyó ünnepségen az óvoda első igazgatónője, Becsák Béláné Rózsika is részt vett. Schmidt Csaba polgármester köszöntőjében az Arany Óvodába járó gyerekek, a szüleik, a pedagógusok és a környéken élők összefogását emelte ki, amely mindig is jellemző volt a dózsakertiekre. Folyamatosan és látványosan megújul, fejlődik az intézmény – mondta a polgármester, aki beszámolt arról is, hogy Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott Óvodafejlesztés Tatabányán 2012 című projektjével a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében, így a város minden óvodája fejlődni tud több területen is. A pedagógusok oktatásán kívül, például rendezvényekre is fordíthatnak a pályázati pénzből az intézmények, így a mostani ünnepség is sokkal színesebb tud lenni – folytatta a városvezető, aki mindamellett, hogy megígérte, tavaszra elkészül a két tornyú, csúszdás mászóvár az óvoda udvarán – szintén a pályázatnak köszönhetően - még születésnapi ajándékként negyvenezer forint értékben fejlesztőjátékokkal is meglepte a gyerekeket.


A köszöntők sorát dr. Partali László képviselő folytatta, amiben megígérte a gyerekeknek, hogy a jövő évben megújul az óvoda udvarán lévő focipálya. Wágner Emília az intézmény vezetője meghatottan emlékezett vissza az elmúlt évekre, majd az óvodások műsora következett. Néptáncbemutatót is láthatott az ünneplő közönség, majd a gyerekek szüleikkel együtt egy családi vetélkedőn is részt vehettek a délután folyamán. Az ünnepség legnagyobb meglepetése egy hatalmas torta volt, amin negyven gyertya égett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.