Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 09. 09:11, kedd | Helyi

Nem jutottak messzire a lopott áruval a tolvajok

Nem jutottak messzire a lopott áruval a tolvajok

- Kezében egy karton cigarettával érték tetten

Lopáson értek tetten a rendőrök egy tatabányai férfit 2012. október 9-én hajnaban. Egy hírlaposhoz tört be a 26 éves tolvaj, hogy onnan cigarettát tulajdonítson el.Még szólt a trafik riasztója, mikor a rendőrök megérkeztek a bűncselekmény helyszínére. Olyan gyorsak voltak, hogy a tolvajnak nem maradt ideje a menekülésre. Épp az üzlet ablakán mászott ki kezében egy kartondobozt tartva, mikor a rendőrök elfogták. Ruházatának átvizsgálása során a járőrök megtalálták nála a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket is, melyet lefoglaltak.A férfit előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, majd átadták a bűnügyes kollégáknak, akik lopás megalapozott gyanúja miatt eljárást indított ellene. Gyanusítotti kihallgatása folyamatban van.

- Boltba ment, de fizetni nem akart

Kétszer is lopott a Tescoból az a 34 éves kiskunhalasi férfi, akit 2012. október 8-án délután a biztonsági őrök értek tetten, majd további intézkedés céljából átadták a rendőröknek. A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.A férfi először 2012. október 4-én lopott az üzletből. Akkor 2 mobiltelefont vitt magával. 2012. október 8-án visszatért a hipermarketbe. Ezúttal az újabb mobiltelefon mellett egy Tablet gépet is elrakott. A műszaki eszközökről eltávolította a biztonsági széfert, majd azt a próbafülke mellett lévő zoknik közé rejtette, a lopott holmit pedig kabátja alá dugta.A gyanúsított ezúttal nem jutott ki az üzletből, a biztonsági őrök elfogták, majd átadták a helyszínre érkező rendőröknek. A nyomozók előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol a férfi beismerő vallomást tett. Tekintettel arra, hogy az elmúlt években számos alkalommal volt már büntetve vagyon elleni és más bűncselekmények elkövetése miatt, sőt a Kiskunhalasi és a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon jelenleg is folyik ellene eljárás szintén vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt, kezdeményezték előzetes letartóztatását. A férfi egyébként 2012. szeptember 10-én szabadult korábbi büntetéseiből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.