Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 03. 11:47, kedd | Helyi

Nem tudott úszni, mégis tovább ment a vízbe

Nem tudott úszni, mégis tovább ment a vízbe

Egy 13 éves piliscsabai fiú fulladt az esztergomi Pala tóba. A gyermek annak ellenére ment a vízbe, hogy annak természetét nem ismerte és még úszni sem tudott.

A fiú úgy gondolta, itt az alkalom, hogy megtanuljon úszni. Ezzel a szándékkal lépkedett a tó közepe felé az Öböl Beach szabad strandnál. 15 éves barátja is vele tartott, ám ő, amint mellkasát elérte a víz, visszafordult. A 13 éves fiú bátrabb volt és tovább ment, nem sejtve, hogy a tó medre hirtelen mélyülő. Elmerült.

Barátja először a többi fürdőzőtől kért segítséget, de ők nem találták a fiút. Percekkel később már búvárok keresték, akik 10 perc merülést követően a felszínre hozták a gyermek élettelen testét. A helyszínen tartózkodó mentőtiszt egy órán át küzdött a fiú életéért, de már nem tudott segíteni rajta.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja az állampolgárok, szülők és gyermekek figyelmét a szabadtéri fürdőzés veszélyeire. Fürdőzéskor, vízi biciklizéskor, csónakázáskor a gyerekek tartsák be a rendszabályokat. Azok, akik nem tudnak úszni, feltétlenül vegyék fel a mentőmellényt. Kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs illetve szívelégtelenség miatt következik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 20. 07:13, szombat | Életmód

Megnyílt a 33. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye a magyar fesztiválszezon rangidős és abszolút élvonalbeli tagja - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter pénteken Kapolcson, a 33. alkalommal megtartott összművészeti rendezvény megnyitóján.