Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Február 06. 14:22, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Népművészeti Ki-Mit-Tud

Népművészeti Ki-Mit-Tud

A tatabányai Forgórózsa Népművészeti Központ gyermek és ifjúsági Ki-Mi-Tud-ot hirdetett megyénk fiataljai számára.

A megmérettetésen különböző népművészeti ágakban mutathatják meg akár településük hagyományait a résztvevők, március 9-én az Edutus Főiskola aulájában.

A Ki-Mit Tud célja, hogy fellendítse az érdeklődést a magyar és nemzetiségi népi kultúra iránt, sok gyermeket és fiatalt bevonva a hagyományok ápolásába. A szervezők külön jutalmazzák azokat a gyermekeket, fiatalokat, akik szűkebb közösségük, falujuk hagyományait ismertetik meg a közönséggel, mint saját viselet, dal, tánc, szokás, mese. A versenyen néptánc, népzene, népdal, népmese, népi játék, népszokás ágakban tehetik próbára tudásukat, akik március 2-ig jelentkeznek. A versenyzők három korcsoportban küzdhetnek meg egymással, - így 6-10 évesek, 11-14 és 15-22 korosztályokban - amellyel kapcsolatban a szervezők kihangsúlyozták: a betöltött kor a verseny napjáig számít, valamint a csoportoknál a korosztályi átlépés nem haladhatja meg a 10 százalékot.

A zsűri arany, ezüst, bronz oklevéllel jutalmazza az indulókat, illetve értékes tárgyjutalmakat, különdíjakat is kiosztanak.

A verseny nevezési díja egyéni, illetve duett szám esetén 500 Ft/fő, csoportos nevezés esetén 300 Ft/fő. Jelentkezni a versenyre 2013. március 2-ig e-mailben a forgorozsakozpont@gmail.com címen lehetséges.

Műfajonkénti részletes kiírás és jelentkezési lap letölthető:http://www.csutri.hu
További információ a 06(30)619-2644-es telefonszámon kérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.