Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 21. 20:53, vasárnap | Helyi

Öngyilkossággal fenyegetőzött a hajléktalan

Öngyilkossággal fenyegetőzött a hajléktalan

Tatán egy részeg férfi feküdt magatehetetlenül az utcán, Oroszlányban pedig a munkahelyéről lopott egy helybéli lakos.

Tatabányán egy önmagára veszélyes állapotba került férfiról tettek bejelentést a Rendőrségen 2012. október 20-án este. Tatabánya, Füzes utca egyik romos épületében fenyegetőzött öngyilkossággal egy ott élő hajléktalan. A helyszínre a Tatabányai Rendőrkapitányság kutyás járőrét küldte az ügyeletes tiszt. A rendőr a sötét, világítás nélküli épületből az utcára csalta a dühöngő férfit, majd megpróbált szót érteni vele, de ő tovább folytatta a hangos szitkozódást. Erősen ittas állapotban volt, melyet a vele tartózkodó felnőtt fia is megerősített és figyelmeztette a rendőrt, hogy ilyenkor apja agresszívan viselkedik.
Mivel a férfi nem mondott le öngyilkosságáról, a járőrrel szemben fenyegetően lépett fel, szükségessé vált előállítása és kórházba szállítása. A kolléga, miközben megpróbált közelebb kerülni hozzá figyelmeztette, hogy kerülje a hirtelen mozdulatokat a kutya irányába, mert azokat az állat esetleg támadásnak veheti. Bár a férfi továbbra sem akart együttműködni, látván a rendőrkutyát engedte, hogy a járőr előállítsa a Tatabányai Rendőrkapitányságra. Innen szállította el a mentő a kórházba késő este.

Állampolgári bejelentésre siettek a Tata melletti Szomód faluba a járőrök 2012. október 20-án délután. Úgy értesültek, egy férfi fekszik magatehetetlenül az utcán.
Többen is látták, amint a férfi kerékpárját tolva gyalogosan közlekedik a faluban, majd eldől. Kiderült, erősen ittas állapotban volt, ezért szenvedett balesetet. A rendőrök még időben orvost hívtak a sérült férfihoz, akit a mentő kórházba szállított.

- Nehéz súly nyomta a vállát
Súlyos terhelt cipelt magával egy 43 éves oroszlányi férfi. A férfi vállát az a 25 kilógrammnyi érték nyomta, melyet munkahelyéről akart eltulajdonítani.
Az oroszlányi gyár biztonsági őre érte tetten lopáson a helybélit 2012. október 19-én. A kitömött hátizsákja és a súlytól olykor-olykor bizonytalanná váló mozgása keltett benne gyanút. Ellenőrizte csomagját, melyből a gyárban alapanyagként szolgáló 25 kg nikkel ötvözet került elő.
A biztonsági őr rendőrt kért a helyszínre. A kiérkező járőrök lopás megalapozott gyanúja miatt a tetten ért férfit előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra. Gyanusítotti kihallgatása során elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.