Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Május 14. 10:18, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Ünnepel a Jókai

Ünnepel a Jókai

A megyeszékhely második legidősebb iskolája, a Jókai Mór Általános Iskola idén ünnepli 80 éves fennállását.

A teljes nevén Bánhidai Szlovák ÁMK Jókai Mór Általános iskolája a tanévet a jubileum jegyében tartja, többek között vetélkedők, rajzpályázat és legutóbb, a hétvégén gálaműsorral ünnepeltek tanárok, diákok és a meghívott vendégek.A zsúfolásig megtelt Puskin Művelődési Házban megtartott gálán dr. Kancz Csaba alpolgármester köszöntőjében többek között kiemelte azt az összefogást, amivel megépült Bánhida község első iskolája. Az itt élő emberek, akik a mezőgazdaságból éltek, biztosították a feltételeket, ahhoz, hogy a gyerekeik tanulhassanak. A mai időkről szólva, arra hívta fel a figyelmet, hogy a mai bánhidaiak is legyenek lokálpatrióták, írassák gyermekeiket ebbe a bánhidai iskolába, hiszen számtalan előnye van ennek az oktatási intézménynek. A viszonylag kislétszámú iskolában, a szlovák nyelv és kultúra ápolása mellett, korszerű ismereteket, az angol- vagy német nyelvet is elsajátíthatják a diákok. Dr. Kancz Csaba, ajándékokkal és virágcsokorral köszöntötte a tanintézmény igazgatóját, Makszimné Pálfi Enikőt. Ablonczy Dánielné a városrész képviselője, az oktatási és kulturális bizottság vezetője is elismerően szólt a Jókai iskoláról. A szlovák Nemzetiségi Önkormányzat nevében Keveházi István elnök szlovákul szólt a megjelentekhez. Makszimné Pálfi Enikő ünnepi beszédében kiemelte: a 80 esztendő sok az ember, jelentős egy intézmény életében.Hazánkban a nagy múltú iskolák között fiatalok vagyunk, de Tatabánya város életében tisztes korúnak számítunk - fogalmazott. Büszkék vagyunk az alapítókra, arra, hogy közadakozásból épült fel az iskola. Minden itt élő család tett azért, hogy Bánhidának önálló iskolája legyen, önzetlenül a jövő nemzedékének érdekében - mondta az igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t