Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Június 29. 00:00, szombat | Helyi

Nyári diákmunka városi intézményeknél

Nyári diákmunka városi intézményeknél

A Polgármesteri Hivatal tanácstermében dr. Kancz Csaba alpolgármester és Pákozdi Szabolcs, a Komárom- Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója tartott tájékoztatást

A tájékoztatón a tatabányai munkát biztosító önkormányzatiintézmények vezetői is képviseltették magukat.
Nemzetgazdasági Minisztérium irányításával a Komárom- Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja „A nyári diákmunka elősegítése”elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít folyamatos nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkező 16-25 év közötti tanulók számára az iskolai szünetben.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester köszöntötte a diákokat és elmondta: büszkék lehetünk a tatabányai fiatalokra, látszik, hogy szeretnének dolgozni. Azzal, hogy ilyen sokan eljöttek ma, bebizonyosodott, érdemes munkára építeni városunk jövőjét. Ez a program egy jó tapasztalatszerzési lehetőség, módjukban áll megismerni a munka világát, és így sikeres munkavállalókká válhatnak a későbbiekben – fogalmazott az alpolgármester.
Pákozdi Szabolcs a megjelent diákokkal ismertette, a program egy hónapos időtartamra szól, és 4 órás foglalkoztatást biztosít. A Tatabányai Járásban 140 diáknak van lehetősége elhelyezkedni a nyári szünetben, amelyből 85 helyet a megyeszékhelyen biztosítanak. További 10 diáknak lesz lehetősége Gyermelyen elhelyezkedni, Vértesszőlősön 15, Héregen 3, Szomoron 8, Környén 15, Szárligeten 1 és Tarjánban 3 diáknak tudnak biztosítani munkát önkormányzati cégeknél. Pákozdi Szabolcs felhívta mindenki figyelmét arra, hogy a regisztráció az első lépés a programba kerüléshez, majd ezt követően, a diákoknak az önkormányzatoknál vagy azok intézményeinél lesz lehetősége a foglalkoztatásra. A jelentkezés alkalmával feltétlenül vigyék magukkal személyi igazolványunkat és lakcímkártyájukat, továbbá szükséges vagy egy iskolalátogatási igazolás vagy a diákigazolvány bemutatása.
Hajasné dr. Hertelendi Valéria, a Komárom- Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának jogásza a nyári diákmunkához kapcsolódó munkajogi tudnivalókról tájékoztatta a fiatalokat, majd az önéletrajz írás rejtelmeibe is beavatták őket. A különböző formai dolgok ismertetése után a megjelent önkormányzati cégek is bemutatkoztak és elmondták milyen típusú munkát kínálnak, és hány diákot tudnak foglalkoztatni. Tamásné Lobenwein Gizella jegyzőasszony az önkormányzati munkalehetőségekről tájékoztatta a jelenlévőket, és azt is megtudtuk, hogy 10 diákot várnak a nyári hónapokban főleg adminisztratív feladatok elvégzésére. Hendrik Krisztina a Gyémánt Fürdő vezetője számokat ugyan nem ismertetett, de azt megtudtuk, hogy több pozícióba is lesz lehetősége a diákoknak jelentkezni, úgy mint vízőrnek, uszodamesternek, amihez képesítés szükséges, de várnak még animátorokat, takarítókat, karszalagosokat és forgalomirányítókat is. A Gazdaság Fejlesztő Szervezettől Halász-Szántó Emese ügyvezető jelent meg, és kiemelte, hogy olyan munkaerő jelentkezését várják, aki nem riad vissza az adminisztrációtól és kíváncsi az uniós projektek megvalósításával kapcsolatos munkára. A továbbiakban az is kiderült, hogy az Agora Nonprofit Kft. a művelődési házaiba és sportlétesítményeibe is lehetőséget biztosít a táboroztatás előkészítésében és lebonyolításában részt vevők, animátorok, sportszeretők számára a munkára, de a Sport Hotelbe is keresnek munkaerőt, ám ide kikötés a gépjárművezetői engedély. Cseh László, a Tatabányai Közszolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője is bemutatta munkájukat, majd Sztruhár Gyula a Komtávhő Zrt. igazgatója elmondta: három-négy fő elsősorban felsőfokú, szakirányon tanuló jelentkezésére számítanak. Szutter Levenet a Tatabánya Pont Nonprofit Kft. ügyvezetője a város nagyszabású rendezvényeinek lebonyolításában való részvételre, valamint a Tatabánya Kártya ügyfélszolgáltatásához számít a nebulók segítségére.
A kirendeltség ügyfélfogadási időn kívül: keddenként 8- 16 óra között, hétfőn, szerdán és csütörtökön 14 - 16 óra, pénteken 12-14 óra között várják a nyári munkára jelentkező diákokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.