Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 27. 14:49, hétfő | Helyi

Nyári gyermekétkeztetés Tatabányán

Nyári gyermekétkeztetés Tatabányán

Schmidt Csaba polgármester, nyár elején tartott tájékoztatót arról a gyermekszegénység elleni program keretében kiírt pályázatról, amely alapján a városban több mint háromezer hátrányos helyzetű gyermek huszonöt százaléka után igényelt támogatást az önkormányzat. Ennek összege 15 127 200 forint volt, amelyből Tatabánya Megyei Jogú Város önkormányzata 764 gyermeknek biztosított a nyári szünet folyamán napi egyszeri ingyenes meleg ételt.

Augusztus 27-én került sor az utolsó adag meleg ételek kiosztására. Bereznai Csaba, alpolgármestertől a helyszínen megtudtuk: a nyári tapasztalataink azt bizonyítják, hogy ezeknek a hátrányos helyzetű gyermekeknek nagy szükségük van erre a segítségre. A legnagyobb melegben is eljöttek a rászorultak akkor is, ha csak egy adag ételről volt szó. Jövőre is pályázunk és megteszünk mindent, hogy további segítséget tudjunk nyújtani a rászorulóknak, ám ehhez nagy szükségünk van önkéntesekre a város minden pontjáról – hangsúlyozta az alpolgármester.
A gyermekétkeztetés rendszere jelentősen változott az idei évben, már nem összeállított csomagot kaptak a családok, mint az előző években, hanem napi egyszeri meleg ételt. Ebben az új formában először a legrászorultabb településrészek - Mésztelep és VI-os telep - rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekei részére történt az ételosztás. A Füzes utcai Általános Iskola ebédlőjében, negyvenöt napon keresztül, június 25-től augusztus 27-ig vehették igénybe ezt a szolgáltatást a rászorultak. Az ételek elkészítését a Kölyök Kft. vállalta magára és kizárólag 40 kilométeres körzeten belüli alapanyagokat használtak fel. A meleg étel kiosztásának lebonyolítását az önkormányzat, a gyermekjóléti szolgálat munkatársai, valamint a Vöröskereszt önkénteseinek segítségével biztosították.

Képünk illusztráció!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.